Iustin Cionca: „Noi modernizăm drumurile, transportatorii și TIR-urile distrug asfaltul”

Iustin Cionca: „Noi modernizăm drumurile, transportatorii și TIR-urile distrug asfaltul”

Peste 326 km de drumuri județene sunt actualmente în lucru, în diferite faze al execuției, în județul Arad.

Reprezentanții Consiliului Județean sunt de părere că sunt unele persoane care nu înțeleg că aceste drumuri noi trebuie protejate și că sunt situații în care transportatorii afectează cu bună știință calitatea drumului, prin nerespectarea restricțiilor de tonaj.

Camioanele cu tonaj greu distrug asfaltul și creează gropi, denivelări, și pun astfel în pericol chiar și viața celorlalți participanți la trafic.

Mi-aș dori ca arădenii care ne privesc cu ochi foarte critici să fie la fel de exigenți și cu cei care distrug drumurile noi. Administrația locală muncește, pe banii arădenilor, pe fonduri europene, cu bani de la stat, să modernizeze drumurile, iar unii își bat joc de acest efort și de așteptările justificate ale cetățenilor. Am cerut și Poliției Rutiere și funcționarilor de la Direcția Tehnică a Consiliului Județean Arad toleranță zero față de transportatorii care ne sfidează. Dacă avem grijă, aceste drumuri vor ține mult, dacă își bat joc de ele, se vor distruge. Îi rog pe toți, din nou, să respecte legea, să respecte investițiile care se fac, pentru că ele deservesc zeci de mii de oameni și sunt rezultatul unor eforturi mari și a unei munci intense”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Iustin Cionca a făcut repetate apeluri publice în acest sens, dar situația nu s-a schimbat.

În consecință, în parteneriat cu Poliția Rutieră, Consiliul Județean Arad a trecut la aplicarea de amenzi pentru cei care pun în pericol calitatea drumurilor.

Ultimele sancțiuni au fost acordate în această săptămână pe tronsoanele de drum județean Neudorf-Zăbrani (drum modernizat în anul 2019), pe Drumul Vinului Ghioroc-Șiria (modernizat în anul 2016), Arad-Frumușeni, Zăbalț-limită județ Timiș (drum județean recepționat cu doar o săptămână în urmă, unde zilele trecute au și fost depistați
contravenienți).

Doar ieri noaptea s-au aplicat nouă amenzi, fiecare în valoare de câte 3000 de lei. În această săptămână au fost aplicate, în total, 33 de amenzi. Iar amenzile, potrivit președintelui Consiliului Județean Arad, vor continua să curgă pentru cei care sfidează restricțiile de tonaj.

Foto: arhivăd

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.