Iustin Cionca i-a prezentat ambasadorului Chinei oportunitățile oferite de Aeroport și apa termală

Iustin Cionca i-a prezentat ambasadorului Chinei oportunitățile oferite de Aeroport și apa termală

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a primit astăzi vizita Excelenţei Sale Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România. Excelenţa Sa a vizitat Aradul la invitaţia Casei Româno-Chineze, cu prilejul zilelor culturii chineze, eveniment organizat la inițiativa președintelui filialei arădene a Casei, Lizica Mihuţ.

„Am fost onoraţi să primim vizita Excelenţei Sale, Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, la Consiliul Judeţean Arad. A fost o vizită importantă, o oportunitate excelentă de apropiere a judeţului nostru de China. Aradul este înfrăţit cu provincia Hainan şi am dori să extindem acest gen de colaborare şi cu alte regiuni din China. Am propus ca Excelenţa Sa să intermedieze un parteneriat cu o altă provincie, Fujian, cu care judeţul nostru a mai avut contacte”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Iustin Cionca a subliniat și oportunităţile pe care le poate oferi Aeroportul Internaţional Arad pentru investitorii chinezi. „Noi am luat deja legătura cu Air Hainan, dar am fi încântaţi dacă domnul ambasador ar putea mijloci întâlniri şi cu alţi operatori sau chiar cu posibili investitori la aeroport. Avem cea mai mare deschidere, am investit două milioane de euro în modernizarea şi extinderea aerogării şi ne dorim ca Aeroportul Arad să reintre în circuitul intern şi internaţional. Nu dorim să creăm aşteptări, dar vrem să profităm de orice oportunitate pentru a relansa activitatea Aeroportului”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

O altă direcţie de colaborare cu China ar putea fi punerea în valoare a patrimoniului arădean. În acest sens, Iustin Cionca a punctat faptul că „avem o resursă insuficient exploatată: apa termală. Ne dorim o colaborare cu parteneri chinezi, posibili investitori interesaţi de acest segment al turismului european”.

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.