Suporter Club UTA: „Pentru noi este important să umplem Motorul cu fularele alb-roșii ale utiștilor vechi”

Suporter Club UTA: „Pentru noi este important să umplem Motorul cu fularele alb-roșii ale utiștilor vechi”

În urma comunicatului Asociaţiei Suporterilor Timişoreni „Druckeria”, Suporter Club UTA face următoarele precizări:

„Suntem de acord cu cele enunţate în prima parte. În ultimii ani, fotbalul românesc a fost într-un regres continuu la toate capitolele, situaţie care a afectat echipele de tradiţie, acestea fiind nevoite să apeleze la diferite forme de reorganizare. Drept urmare s-a ajuns la situaţia în care echipe care nu reprezintă aproape pe nimeni să îşi dispute partide de prime ligă, iar echipe care însufleţesc zeci, sute de mii de suporteri să se zbată în ligile inferioare. Este îmbucurător faptul că printre echipele anonime îşi fac loc şi cluburile de tradiţie, susţinute uneori și financiar de către suporteri. Din acest motiv am respectat din primul moment decizia suporterilor timişoreni în privinţa modului cum au ales ca Politehnica Timişoara să continue. Din păcate, peste doar un an, şi noi a trebuit să trecem prin furcile caudine ale unei decizii grele, dar care s-a dovedit în cele din urmă benefică pentru UTA“, au precizat suporterii UTA-ei.

„După ani de zile de instabilitate, socotind de la ultima retrogradare din Liga I deşi ne putem duce mai în spate, anul trecut UTA a fost aproape de Liga I. Cu acea ocazie, suporterii arădeni, cei din afara cercului poate mai restrâns al fidelilor, s-au reapropiat de echipă. La mai multe meciuri din campionat şi culminând cu cele două meciuri de baraj, “stadionul” “Motorul” s-a dovedit a fi  mult, mult prea mic pentru cererea de bilete. Suntem la al treilea an pe “Motorul”, echipa a ajuns deja la un nivel care presupune, într-adevăr, să îşi joace meciurile de acasă pe un stadion de fotbal. Din păcate însă, acestea sunt condiţiile pe care Aradul le poate oferi astăzi. Nu ne place nici nouă, nu ne simţim deloc mândri atunci când vedem cum arată stadionul Motorul, nu ne amintim deloc cu plăcere de scenele de la barajul contra lui Fc Voluntari şi am prefera să nu mai dăm goluri datorită noroiului. Din punctul nostru de vedere, în aceste condiţii improprii pentru un derby adevărat, cu cererea de bilete din partea suporterilor arădeni depășind cu mult numărul locurilor din stadion, utiştii trebuie să aibă prioritate pentru a vedea meciul pe viu, din tribune. Suntem convinşi că şi oaspeţii noştri de duminică ar fi gândit la fel dacă s-ar fi aflat în situaţia noastră. Înţelegem dificultatea de a împărţi acel număr mic de bilete, dar pentru noi este mai important în acest moment să umplem “Motorul” cu fularele alb-roşii ale utiştilor vechi. Din această cauză am optat şi pentru vânzarea a trei bilete deodată şi nu mai mult de două pachete pe persoană. Am fost nevoiţi să încurajăm clubul în a lua decizia corectă şi normală faţă de suporterii arădeni, dar şi în ideea diminuării riscurilor organizatorice pentru clubul nostru“, au mai declarat suporterii UTA-ei.

„În încheiere, facem încă un apel către autorităţile oraşului cu privire la urgentarea lucrărilor de reconstrucţie a stadionului “Francisc Neuman”.  Sperăm ca lucrările să nu mai întârzie, chiar dacă acum s-ar afla “înaintea planului”, indiferent de modernizările suplimentare ce se vor a fi făcute. UTA are nevoie de un stadion de fotbal, astfel încât următorul derby UTA – Poli să poată fi inclus în galeria frumoasă a confruntărilor de altă dată“, au precizat suporterii UTA-ei.

Loading...
  1. Vai ce bataie or sa ia muisorenii duminca abia astept :)). Pe teren va fi 8-0, pe strazi holocaust. Or sa plece din Ardeal si umiliti si batuti, in stilul clasic olteno-banatenesc. UTA baga pooli-n C

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.