Județul Arad, din nou sub avertizare RO Alert de vreme rea (UPDATE + GALERIE FOTO)

Județul Arad, din nou sub avertizare RO Alert de vreme rea (UPDATE + GALERIE FOTO)

O nouă avertizare RO Alert de vreme rea a fost emisă pentru județul Arad, cea de-a doua în ultimele zile.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad anunţă că a emis o nouă avertizare RO Alert, după ce meteorologii au emis cod portocaliu de averse şi grindină pentru mai multe localităţi din judeţul Arad.

Localitățile Apateu, Beliu, Craiva, Cermei, Archiș, Dezna, Hășmaș, Moneasa, Ignești se află sub cod portocaliu, în intervalul 14.20 – 15.20. Potrivit meteorologilor, în respectivele zone vor fi semnalate averse torențiale 35-45 l/mp, descărcări electrice, vânt, vijelie, grindină de mici dimensiuni, posibil medii.

UPDATE 1: În urma precipitațiilor abundente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad a fost solicitat să intervină în mai multe localități. Un ofițer și patru subofițeri de la Detașamentul Sebiș au intervenit în localitatea Comănești unde o vacă a fost luata de viitură. Intervenția a durat câteva zeci de minute, animalul fiind salvat.

Doi subofițeri de la Detașamentul din Bârzava s-au deplasat la Slatina de Mureș, unde un copac a căzut pe șosea iar un echipaj de la Detașamentul Gurahonț a intervenit cu motopompa portabilă în localitatea Gura Văii, unde s-au produs inundații.

UPDATE 2: ISU Arad informează că a emis cinci avertizări now casting, Cod Portocaliu, în două cazuri fiind emis și mesaj RO Alert. „S-a intervenit pentru evacuarea apei din șapte gospodării, în localitățile Honțisor și Gura Văii, salvarea unei vaci luate de viitură în localitatea Hășmaș, precum și pentru îndepărtarea unor arbori de pe carosabil”, anunță ISU Arad.

Foto: Intervenții ale pompierilor la Bârzava

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.