Grevă la Filarmonică: Contractul Colectiv de Muncă nu este semnat din 2016

Grevă la Filarmonică: Contractul Colectiv de Muncă nu este semnat din 2016

Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad a declanșat astăzi o grevă de avertisment pentru a da un semnal conducerii instituției și autorităților cu privire la amânările repetate ale negocierii Contractului Colectiv de Muncă.

Având în vedere blocarea negocierilor privitoare la Contractul Colectiv de Muncă, Sindicatul Artiștilor Interpreți din Filarmonica Arad face următoarele precizări:

„Negocierile precedente care au avut loc in perioada 2017 – 2018 au esuat din cauza faptului ca managerul institutiei a modificat unilateral mai multe clauze convenite si asumate de parti. Din acest motiv filarmonica a ramas fara un Contract colectiv valid inca din anul 2016 desi acest lucru reprezinta o cerinta legal

Noile negocieri incepute la solicitarea sindicatului au fost amanate cateva luni, managerul tergiversand inceperea negocierilor. Acestea au fost demarate doar in urma unor sesizari facute la Inspectoratul Teritorial de Munca Arad.

Lipsa de buna credinta a managerului s-a manifestat inca de al inceputul negocierilor, cand in echipa de negociatori a conducerii au fost desemnate pe langa manager doua persoane doar cu numele.

Pe langa faptul ca niciuna din persoanele numite nu au fost prezente la nicio sedinta de negociere, ele nici macar nu au fost anuntate. Este de prisos sa amintim ca din punct de vedere legal aceste persoane nici nu aveau dreptul sa faca parte din comisie.

La aceste motive se adauga si faptul ca managerul refuza orice fel de propunere avansata de sindicat. Trebuie sa mentionam ca propunerile facute sunt normale si firesti, ele regasindu-se in toate celelalte institutii din tara. In urma acestor refuzuri si a intreruperii pentru perioade lungi de timp a negocierilor sindicatul a organizat o sedinta de mediere la Inspectoratul Teritorial de Munca Arad.

Si aceste negocieri au esuat,situatie in care sindicatul poate declansa oricand actiuni de protest.

Avand in vedere toate aceste argumente, in data de 04.06.2019  sindicatul declanseaza o greva de avertisment pentru a da un semnal conducerii institutiei si autoritatilor privitor la amanarile repetate ale negocierii Contractului Colectiv de Munca.

Mentionam ca inca din luna februarie a acestui an am atentionat autoritatile despre situatia din filarmonica”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.