Se lucrează la drumul Sintea Mare – Şepreuş

Se lucrează la drumul Sintea Mare – Şepreuş

Lucrările avansează la drumul judeţean Sintea Mare – Şepreuş. În aceste zile, drumul este decopertat, urmează să fie refăcut total, nu doar reparat.

Consiliul Județean a început investiții fără precedent în modernizarea și reabilitarea drumurilor județene, iar rezultatele sunt tot mai vizibile. Una dintre lucrările mari ale Consiliului Județean Arad prinde contur! Iustin Cionca și Sergiu Bîlcea s-au deplasat astăzi pe șantierul drumului județean Sintea Mare-Șepreuș, unde sunt în toi lucrările de modernizare a drumului. Investiția este realizată prin finanțare integrală din fondurile Consiliului Județean, pentru că Guvernul României a refuzat finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală a acestui drum care nu a mai fost modernizat din anul 1972.

„Am discutat cu constructorul, lucrările se desfășoară în ritmul stabilit. Astăzi pe șantier erau mai multe echipaje care lucrează la lărgirea drumului județean. Se pune un strat de 40 cm de piatră,  se compactează, apoi vor veni două straturi de asfalt. Drumul are o lungime de peste 14 kilometri, iar lucrările constau în frezarea drumului existent, refacerea structurii de rezistență, două straturi de asfalt, cinci podețe, refacerea sensului giratoriu din Șepreuș, realizarea acceselor la proprietăți şi podețe noi în localitate”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Acesta a accentuat că firma care execută lucrarea a fost nevoită să aducă muncitori din Brăila și din Severin, datorită șomajului scăzut din județul nostru și a lipsei forței de muncă în domeniul construcțiilor.

„O astfel de investiție nu servește doar comunitățile din Sintea Mare și Șepreuș, care vor avea un drum județean modern, ci și orașul Chișineu Criș, unde muncitorii sunt cazați, consumă și susțin astfel micile afaceri locale”, a declarat Iustin Cionca.

La rândul său, vicepreședintele Sergiu Bîlcea a precizat că dorința sa fermă este ca până la sfârșitul anului să se treacă la asfaltarea celor 14 km de drum județean.

„Am verificat stadiul lucrărilor împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca. Pentru refacerea drumului, folosim fonduri europene, fonduri proprii şi guvernamentale. Am vrut să vedem, pe şantier, cum se lucrează. Am constatat o evoluţie bună care ne dă speranţe că drumul va fi folosit din acest an. Consiliul Judeţean are şi alte investiţii în derulare la Şepreuş, pe care le-am văzut astăzi, este vorba de terenul sintetic de sport al şcolii şi şcoala nouă din comună. În ultimii ani am lucrat intens la proiecte şi suntem bucuroşi că ajungem la faza implementării lor, la faza de construcţie pentru ca arădenii să beneficieze de rezultatul concret al muncii noastre şi al investiţiilor”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.