Judeţul Arad va fi promovat prin jocuri video, aplicaţii şi expoziţii de realitate virtuală în cadrul PLAY ROMÂNIA

Judeţul Arad va fi promovat prin jocuri video, aplicaţii şi expoziţii de realitate virtuală în cadrul PLAY ROMÂNIA

Județul Arad (comorile turistice și culturale ale județului), alături de alte 18 județe ale României, va fi promovat în jocurile video și aplicațiile platformei PLAY ROMANIA.

PLAY ROMANIA este o platfromă multimedia, un mediu virtual, educativ, ludic și interactiv de promovare a comorilor turistice și culturale ale României prin intermediul jocurilor video, aplicațiilor și conținutului web interactiv.

Platforma PLAY ROMANIA va lansată oficial în Municipiul Arad, la o dată care va fi anunțată în curând, în cadrul evenimentului PLAYFEST ROMANIA, primul festival itinerant multimedia care promovează județele României prin intermediul jocurilor video, aplicațiilor și conținutului web.

Lansarea online a platformei va avea loc vineri, 30 octombrie 2015, data la care jocurile și aplicațiile PLAY ROMANIA vor fi disponibile pentru download.

Având în vedere importanța promovării acestui domeniu în rândul tinerilor din județ s-a propus organizarea, în parteneriat cu Consiliul Județean a evenimentului PLAY ROMANIA – PLAYFEST.

Acest eveniment face parte dintr-un demers național de încurajare a tinerilor să urmeze o carieră în domeniul IT, jocurilor video, aplicațiilor web și să creeze produse destinate promovării culturii și turismului. Play România introduce în promovarea turistică și culturală conceptul de gamification (folosirea jocului ca instrument educativ de promovare).

Pentru informații suplimentare, pentru vizualizarea clipurilor de prezentare a jocurilor și aplicațiilor, precum și pentru a testa jocurile vă invităm să accesați site-ul www.playromania.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.