Klaus Iohannis DEMISIONEAZĂ din funcție! Acesta vizează președinția Consiliului European

Klaus Iohannis DEMISIONEAZĂ din funcție! Acesta vizează președinția Consiliului European

Președintele Klaus Iohannis ar putea demisiona din fruntea statului în 1 iulie 2024 pentru a candida, cu șanse reale, la președinția Consiliului European, anunță presa centrală. Locul său la Cotroceni ar urma să fie luat de Nicolae Ciucă, președintele Senatului, care ar deveni președinte interimar al României până la alegeri.

Klaus Iohannis ar urma să fie susținut de liderii europeni pentru a accede în funcția de președinte al Consiliului European, pentru ca această poziție – care va deveni vacantă după ce Charles Michel, actualul președinte, va demisiona și va candida la Parlamentul European – să nu fie ocupată de maghiarul Viktor Orban.

Ungaria va prelua președinția Uniunii Europene de la 1 iulie și cutuma europeană presupune ca, în cazul în care nu există numărul necesar de voturi pentru un nou candidat, atunci șefia Consiliului să fie asumată de către țara care deține președinția UE. O altă cutumă este alegerea celui mai longeviv lider politic. Cei mai vechi membri ai Consiliului sunt, în ordine, Orban și Iohannis. Or, evitarea lui Viktor Orban i-ar aduce șanse reale președintelui României (n.r. – de a câștiga președinția Consiliului European), transmite Digi 24.

  1. Chiar merită UE un om de nimic precum acest individ. Numai bun să închidă definitiv poarta către normalitate a europenilor, detașați complet de realitate și adevăr. Nu l-am votat niciodată.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.