La Nădlac, pe urmele şomerilor neînregistraţi

La Nădlac, pe urmele şomerilor neînregistraţi

Caravana burselor speciale de muncă din judeţ a ajuns şi la Nădlac. Este vorba despre cea de a treia bursă a locurilor de muncă din cadrul proiectului „Cercetarea şi prognozarea pieţei muncii din vestul României. Evidenţierea şomajului neînregistrat din judeţul Arad”.

Zeci de persoane au călcat pragul Casei de cultură din oraş, pentru a vedea oferta pusă la dispoziţie de organizatori. Cei care încă nu au găsit ceea ce căutau mai au la dispoziţie încă trei zile iar organizatorii de a contabiliza cât mai mulţi şomeri neînregistraţi din oraş şi din împrejurimi. Pentru oraşul Nădlac bursa de ieri a fost o premieră locală. „Mă bucur foarte mult că am fost incluşi şi noi în acest proiect. Pot spune că această bursă este o premieră pentru oraşul Nădlac. Eu sper că pe parcursul celor patru zile cei care nu au un serviciu să vină să vadă oferta locurilor de muncă. Este adevărat că rata şomajului în judeţ cât şi la Nădlac este una mică, însă mai avem destule persoane care nu au statut de şomeri indemnizaţi. Mai sper ca prin organizarea acestei burse a locurilor de muncă de la Nădlac cât mai mulţi să-şi facă un cadou de sărbătorile pascale găsindu-şi un serviciu”, a declarat Vasile Ciceac, primarul oraşului Nădlac.

În cadrul proiectului „Cercetarea şi prognozarea pieţei muncii din vestul României. Evidenţierea şomajului neînregistrat din judeţul Arad” se urmăreşte depistarea tuturor şomerilor din judeţ şi orientarea acestora spre un loc de muncă.

Dacă la precedentele burse speciale a locurilor de muncă a fost prezent directorul executiv a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă acum a venit rândul „adjunctului” Levente Horvath să monitorizeze activitatea. „Aşa cum spunea şi domnul primar Vasile Ciceac sperăm ca la această bursă să vină cât mai multe persoane fără un serviciu şi fără a fi înregistrată la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad. Tot la fel de adevărat este că judeţul Arad se află în topul judeţelor cu rata şomajului foarte mică. Cu toate acestea noi sperăm ca acele persoane neînregistrate să vină la această bursă de la Nădlac precum şi la celelalte care urmează a se desfăşura în oraşele judeţului Arad”, a declarat Levente Horvath, director executiv adjunct în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.