La un pas de TRAGEDIE. Un bloc a luat FOC din cauza IMPROVIZAȚIILOR

La un pas de TRAGEDIE. Un bloc a luat FOC din cauza IMPROVIZAȚIILOR

Un incendiu a izbucnit la un bloc de locuințe din cauza unor improvizații la sistemul de încălzire

În această dimineață un apel la 112 a anunțat un posibil incendiu la un bloc din localitatea Vladimirescu, la un apartament de la etajul II.

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, un ofițer și șase subofițeri. Echipajele de intervenție au spart ușa apartamentului și au constatat că incendiul se manifesta în baie, la mașina de spălat, haine și mobilier. Proprietarul nu era acasă. S-a acționat aproximativ 30 minute pentru stingere, au ars bunurile din baie și s-au deteriorat pereții din cauza fumului.

„Locatarii din acel bloc, care se încălzesc cu ajutorul sobelor improvizate pe lemne, și-au făcut evacuările pentru fum în gurile de aerisire ale blocului care au corespondența în baie. Cel mai probabil scântei sau jar aprins au căzut pe gura de aerisire și au aprins hainele din baia apartamentului care au luat foc. În baia apartamentului care a ars, nu existau bunuri electrocasnice în priza iar tabloul electric avea toate siguranțele în poziția deschis”, a declarat George Pleșca, purtătorul de cuvânt al Inpectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

În urma cercetărilor făcute a fost stabilită cauza probabilă a incendiului: „coș de fum improvizat”. Pentru a evita adevărate tragedii, apelul pompierilor către populație este următorul: „Renunțați la IMPROVIZAȚII!”

Foto deschidere: ARHIVĂ (rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.