La Zăbrani a fost inaugurat un sediu destinat voluntarilor din partea de vest a ţării

La Zăbrani a fost inaugurat un sediu destinat voluntarilor din partea de vest a ţării

Autorităţile locale şi fundaţia elveţiană „Humanitas” au inaugurat zilele trecute, la Zăbrani, un sediu destinat voluntarilor din ţară şi din străinătate care desfăşoară acţiuni caritabile în partea de vest a României.

„Acest sediu este dat în folosinţă graţie eforturilor exclusive ale fundaţiei «Huminitas» şi ale primăriei, motiv pentru care cu atât mai mult le mulţumim partenerilor noştri elveţieni pentru tot ceea ce fac la Zăbrani”, a declarat Marian Toader, primarul comunei.

La inaugurare au participat: André Kreis – preşedintele fundaţiei, Marcus Fehlbaum – conducător al Bisericii Nouapostolice din Zürich, cu care fundaţia „Humanitas” colaborează îndeaproape, reprezentanţi ai DJASPC Arad, Dănuţ Codrean – viceprimarul comunei Zăbrani, consilieri locali şi cadre didactice din comună, dar şi primarul comunei Merghindeal, din judeţul Sibiu, unde fundaţia elveţiană va deschide în curând centre destinate copiilor.

Prin sediul proaspăt inaugurat, fundaţia elveţiană îşi intensifică sprijinul pentru copiii români poate coordona mai bine activitatea din România, unde este prezentă de mai bine de 15 ani.

Fundaţia, originară din Zurich, desfăşoară activităţi de caritate în mai multe ţări europene şi sudamericane, axate în special pe creşterea, educarea şi integrarea socială a copiilor fără familii sau proveniţi din familii cu situaţie dificilă. În România, fundaţia a deschis la Zăbrani două case pentru copii instituţionalizaţi şi un centru de zi pentru elevi.

„Cu toţii am fost copii şi ştim că nimic nu este mai plăcut decât un loc de joacă bine dotat şi îngrijit. Ne bucurăm că, prin colaborarea Fundaţiei cu Biserica Nouapostolică şi cu Primăria Zăbrani, am reuşit să oferim micuţilor o mare bucurie prin acest loc de joacă din incinta grădiniţei”, a declarat André Kreis, preşedintele fundaţiei elveţiene.

„Copiii mici merită o dragoste mare şi prin aceste iniţiative sociale le oferim şansa la viaţă frumoasă şi la educaţie, pentru viitor”, a spus, la rândul său, Marcus Fehlbaum.

Cu ocazia inaugurării sediului au fost vizitate şi cele două case de copii, centrul de zi şi a fost inaugurat şi noul parc de joacă din incinta grădiniţei cu program normal din Zăbrani, dotat cu instalaţii de joacă graţie sponsorizărilor primite de la fundaţia „Humanitas”.

„Le mulţumim sponsorilor care ne sprijină dezinteresat în creşterea şi educarea copiilor din comuna noastră şi le adresez pe această cale invitaţia de a veni cât mai des în mijlocul nostru, pentru a vedea cum evoluează copiii”, a declarat Dănuţ Codrean, viceprimarului comunei Zăbrani.

„Fundaţia noastră doreşte să extindă acţiunile caritabile în tot mai multe localităţi din România. Am început cu Zăbraniul, am continuat în alte părţi şi vă asigur că sprijinul nostru pentru copiii necăjiţi va continua”, a declarat, în încheiere, Dietmar Buchholzer, reprezentantul pentru România al fundaţiei elveţiene.â

Foto: Dorin Ocneriu

  1. cand a declarat asta dl. primar ca nici macar nu a fost prezent?? sau a transmis un mesaj ca Ceausescu?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.