Legea ANTIFUMAT, în curs de modificare. Primul pas a fost făcut!

Legea ANTIFUMAT, în curs de modificare. Primul pas a fost făcut!

Legea antifumat ar putea fi modificată.

Un prim pas în acest sens a fost făcut, miercuri, de senatorii din Comisia juridică. Aceștia au fost de acord cu o serie de amendamente la legea antifumat, care elimină interdicția fumatului pe terase, spațiul închis fiind redenumit ca spațiu cu pereți de jur împrejur. În plus, fumatul ar putea fi permis, din nou, în camere special amenajate pentru acest lucru în care se pot consuma și băuturi.

Pentru oferirea unor condiţii mai bune fumătorilor, mai mulți deputați au depus o serie de amendamente la Legea antifumat.

Parlamentarii vor să modifice definiţia spaţiului unde se poate fuma. Astfel potrivit articolului 2 din lege spaţiul public închis este definit ca orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate sau de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepţia spaţiilor cu destinaţie locativă.

Ei dau o nouă definiţie şi spaţiului închis de la locul de muncă, care este „spaţiul care are un acoperiş, plafon sau tavan, şi care este încadrat de pereţi, de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat într-un loc de muncă”, astfel cum este definit în legea securităţii şi sănătăţii în muncă 319/2006, cu modificările ulterioare.

Un alt amendament depus la proiectul de lege prevede eliminarea limitării fumatului doar la zona de tranzit a aeroporturilor internaţionale.

Potrivit modificărilor dorite, fumatul ar urma să fie permis în camere special amenajate, cu respectarea următoarelor condiţii: să servească exclusiv fumatului şi activităţilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare.

Amendamentele au primit susţinerea tuturor senatorilor prezenţi la şedinţa comisiei juridice.

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.