Liberalii forţează mâna USR PLUS. Dacă nu se vor da pe brazdă, viceprimarii vor fi de la PNL şi UDMR

Liberalii forţează mâna USR PLUS. Dacă nu se vor da pe brazdă, viceprimarii vor fi de la PNL şi UDMR

PNL Arad a ținut o conferință de presă în care a expus problema negocierilor legate de pozițiile de putere în administrația locală.

Totul după ce la sfârșitul săptămânii trecute au avut loc negocieri între partidele implicate, concluzia este încă neclară, discuţiile fiind momentan blocate.

PNL Arad a propus realizarea unei alianțe de dreapta care să asigure majoritatea în CLM, formată din PNL, USR PLUS, PMP și UDMR. Noi am propus alegerea unui viceprimar din partea PNL (n.r. – Sergiu Bîlcea) și a unuia de la USR PLUS. Asupra acestui subiect însă nu am căzut de acord, pentru că reprezentanții USR au fost împotriva alegerii unui viceprimar liberal”, a declarat Lazăr Faur, vicepreședinte PNL Arad.

Din ceea ce afirmă liberalii, deși inițial USR a avut o inițiativă de colaborare cu PNL, duminică s-au arătat, cităm, „agresivi” și au refuzat propunerea PNL.

Dacă USR își dorește cu adevărat o coaliție de dreapta la Arad și își asumă o guvernare locală, atunci va trebui să respecte poziția noastră (n.r. – să existe un viceprimar PNL), dacă nu, va continua să susțină un lucru imposibil de acceptat de PNL”, conchide Faur.

Atât PMP cât și UDMR și-au exprimat dorința de a avea un post de viceprimar, însă, față de USR, spun liberalii, aceștia nu au impus acest lucru, pe când USR-ul a impus condiția de a avea un cuvânt de spus și în ceea ce privește funcția de city manager.

În concluzie, în cazul în care USR nu va accepta coaliția în condiţiile impuse de PNL, funcțiile de viceprimar vor fi ocupate de Sergiu Bîlcea (PNL) și un membru propus din partea UDMR, iar la vicepreședinția Consiliului Județean va urma să fie propus un candidat din partea PMP (n.r. – Florin Remeţan).

  1. Propunerea USR-ului este de bun simt , viceprimari de la PMP si UDMR , city manager de la USR-PLUS ! PNL-ei sa zica merci si sa accepte !

    Raspunde
  2. perfect de acord cu Vasile desi nu stim daca Vasile e real sau e Botos

    Raspunde
  3. botos nu ne spui nimic de procurorii bolsevici si pe la ce partide ai mai fost?

    Raspunde
  4. nu faceti aliante cu usr repet este un p;artid toxic

    Raspunde
  5. udmr a fost este un partid loial

    Raspunde
  6. Balcea-Balciu si somnul african , ghiciti care-i legatura ?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.