Lideri ai industriei feroviare europene, întruniţi la Arad

Lideri ai industriei feroviare europene, întruniţi la Arad

La Arad a avut loc astăzi o întâlnire de lucru a liderilor industriei feroviare europene cu administratori de infrastructură feroviară naţională şi operatori de transport feroviar din ţările Europei Centrale şi de Est.

Întâlnirea a avut loc la Continental Forum Arad cu ocazia ediţiei a XII-a a Forumului de Tehnologie şi Servicii Feroviare Railway PRO pentru a discuta despre proiectele feroviare menite să formeze un spaţiu de transport feroviar mai bine conectat şi integrat în statele ECE.

Dezvoltarea pieţei feroviare este unul dintre elementele cheie care contribuie la modernizarea transportului local, regional şi internaţional, oferind o alternativă mai sigură şi mai puţin poluantă.

„Judeţul Arad este un punct – cheie în transportul feroviar de marfă la nivel european, fiind un nod important pe două trasee TEN-T care leagă România de Europa. Terminalul de la Curtici face legătura între est şi vest, este conexiunea pe cale ferată între porturile Istanbul – Constanţa – Rotterdam, pe de o parte şi Dunăre – Rin, pe de altă parte. Consiliul Judeţean îşi propune să se implice mai intens în dezvoltarea oportunităţilor legate de transportul feroviar de marfă. Un avantaj strategic îl reprezintă şi prezenţa la Arad a companiilor Astra Rail Industry şi ASTRA Vagoane Călători SA, unii dintre cei mai importanţi angajatori şi exportatori din România în domeniul materialului rulant de cale ferată. Tradiţia acestor companii este o garanţie a consecvenţei arădene în domeniul feroviar”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, prezent la eveniment.

De remarcat, că România beneficiază de fonduri europene pentru reabilitarea şi modernizarea liniei de cale ferată pe tronsonul frontieră – Curtici – Arad – Simeria, proiect prin care se permite circulaţia trenurilor cu viteză de maxim 160 km/oră. „Obiectivul strategic al judeţului Arad este facilitarea accesului investitorilor privaţi la infrastructură de ultimă generaţie în domeniul transportului feroviar, contribuind astfel la diversificarea oportunităţilor legate de acest domeniu, şi implicit, infuzia de capital în Arad, cu efect direct în creşterea calităţii vieţii arădenilor”, a mai subliniat Iustin Cionca.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.