LIDL retrage DOUĂ produse de pe piață! Ce poți PĂȚI dacă le-ai consumat și ce CONȚIN

LIDL retrage DOUĂ produse de pe piață! Ce poți PĂȚI dacă le-ai consumat și ce CONȚIN

Lidl România a scos de pe piață două produse care conțin făină cu potențial alergen puternic, care nu a fost menționată pe etichetă.

Este vorba despre două sandwichuri comercializate de firma Chef Select, sortimentele cu pui și bacon prăjit, respectiv cu salam de Sibiu și cașcaval. La celelalte produse ale Chef Select nu s-au înregistrat probleme de acest fel.

„S.C. TIP TOP FOOD INDUSTRY S.R.L recheamă preventiv produsul «Chef Select, Sandwich sortările Pui şi bacon prăjit şi Salam de Sibiu şi caşcaval, 200g» indiferent de termenul de valabilitate. S-a constatat că produsele afectate conţin făină de soia nedeclarată pe etichetă. Din cauza posibilelor reacţii alergice la ingerare, clienţii cu alergie la soia ar trebui să ţină cont neapărat de retragere şi să nu consume în niciun caz produsele. Având în vedere posibilele reacţii alergice în urma consumului, clienţii alergici la soia trebuie să acorde o atenţie absolută acestei rechemări. Pentru acele persoane care nu sunt alergice la soia, produsele sunt apte pentru consum, spun reprezentanții Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

„Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Lidl România a reacţionat fără întârziere şi a scos produsele de la vânzare. Produsele pot fi returnate în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produselor va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, informează ANSVSA.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.