Liviu Dragnea VREA SĂ ÎMPARTĂ vina cu Victor Ponta: Cere audierea premierului în dosarul referendumului

Liviu Dragnea VREA SĂ ÎMPARTĂ vina cu Victor Ponta: Cere audierea premierului în dosarul referendumului

Premierul Victor Ponta ar putea fi audiat în Dosarul „Fraudă la referendum”. Audierea acestuia a fost cerură chiar de Liviu Dragnea.

„Dacă vorbim de foloase necuvenite pentru PSD, trebuie să vorbim şi cu preşedintele partidului. Victor Ponta a făcut cereri la DNA să fie audiat ca martor. Mă declar complet nevinovat”, a declarat preşedintele executiv al social-democraţilor, după patru ore de audieri la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Liviu Dragnea a precizat că Victor Ponta a făcut, în trecut, o cerere la DNA pentru a fi audiat în dosarul referendumului, însă procurorii anticorupţie i-au respins solicitarea, aşa că aceasta este o nouă încercare.

Liderul social-democrat şi-a susţinut nevinovăţia, argumentând că prezenţa la vot în cadrul unui referendum nu poate constitui un folos necuvenit pentru un partid, ci poate fi, eventual, un folos pentru poporul român.

„Mă declar complet nevinovat pentru toate acuzaţiile aduse de procurorii DNA. Consider că prezenţa la vot la referendum nu poate fi considerată un folos necuvenit pentru un partid. Cetăţenii sunt chemaţi să răspundă cu da sau nu la o întrebare, este un folos pentru popor, nu putem vorbi de foloase necuvenite. Dacă păstrăm logica procurorului, dacă ar fi fost un folos necuvenit pentru un partid atingerea cvorumului – dacă nu a fost atins – înseamnă că a reprezentat un folos pentru cel care a rămas în funcţie”, a explicat Liviu Dragnea, referindu-se la faptul că Traian Băsescu a rămas preşedinte al României în urma referendumului din 2012, din lipsă de cvorum.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în octombrie 2013, fiind acuzat de fraudarea referendumului din 2012.

Foto: psnews.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.