LOVITURĂ DURĂ pentru ISIS: Datele personale ale recruţilor, DEZVĂLUITE de un FOST JIHADIST

LOVITURĂ DURĂ pentru ISIS: Datele personale ale recruţilor, DEZVĂLUITE de un FOST JIHADIST

O scurgere de informaţii devastatoare pentru ISIS a fost semnalată după ce postul de ştiri Sky News a anunţat că a intrat în posesia unor documente care conţin numele a 22.000 de membri ai grupării Stat Islamic.

Este vorba despre formulare completate de către cetăţeni din 55 de ţări care s-au alăturat grupării Stat Islamic. Fişele conţin informaţii despre jihadişti neidentificaţi până acum, care se află în Europa de Vest, Statele Unite, Canada, Magreb şi Orientul Mijlociu.

Documentele respective, care conţin numele, adresele şi numerele de telefon ale unor recruţi, au fost trimise postului britanic de către un fost luptător din cadrul Armatei Siriene Libere (ASL) care s-a alăturat SI şi care îşi spune „Abu Hamed”, pe un dispozitiv USB. Documentele ar fi fost furate de la şeful poliţiei interne a organizaţiei jihadiste, potrivit Sky News.

Recruţii SI răspund în total unui număr de 23 de întrebări despre grupa sanguină, numele de fată al mamei sau „nivelul înţelegerii sharia” (legea islamică).

Scurgeri anterioare de informaţii au trădat, deja, o tendinţă birocratică pronunţată a SI. Dacă aceasta din urmă este confirmată, ea va constitui – prin amploarea sa – cea mai importantă scurgere de informaţii din istoria organizaţiei.

Câteva mii de cetăţeni europeni s-au alăturat acestei organizaţii – care a cucerit zone vaste în Siria şi în Irak, unde a proclamat în 2014 un „califat”, iar autorităţile din ţările lor de origine se tem că ar putea comite atentate după ce se întorc.

Numele anumitor jihadişti – deja identificaţi – apar în aceste documente.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.