LOVITURĂ GREA primită de unul dintre cei mai cunoscuți bucătari ai lumii

LOVITURĂ GREA primită de unul dintre cei mai cunoscuți bucătari ai lumii

Unul dintre cei mai cunoscuți bucătari ai lumii a primit o lovitură devastatoare pentru cariera sa.

Jamie Oliver, idol al multor gurmanzi, a fost criticat aspru din cauza problemelor de igienă, care se pare că au fost descoperite în prestigiosul său restaurant din centrul Londrei. Celebrul bucătar a fost obligat să închidă porţile restaurantului pentru 24 de ore, după o inspecţie a serviciilor de igienă.

Inspectorii britanici au descoperit în măcelăria lui Jamie excremente de şoareci, carcase acoperite cu mucegai iar binecunoscutele sale saramuri, precum „caña de lomo” – muşchi de porc iberic uscat – erau vândute în ciuda faptului că datele de expirare erau depăşite.

Agenţia pentru norme alimentare din Marea Britanie – Food Standards Agency a notat cu 1 măcelăria Barbecoa (pe o scală de 1 la 5) și a decis că „este nevoie ca ameliorări majore să fie făcute” în restaurantul lui Jamie Oliver.

Măcelăria, care aprovizionează și restaurantul lui Jamie Oliver, situat la etajul aceleiaşi clădiri, avea şi săli de baie neadecvate, uşile frigiderelor şi ale camerelor frigorifice erau murdare, iar în aer se simţea „un miros puternic” de excremente de şoareci.

Grupul condus de Jamie Oliver susține că propune un meniu pe bază de cărnuri care sunt „uscate natural până la 70 de zile”, argumentând că mucegaiul reprezintă „o etapă naturală” în uscarea cărnii, dar nu o face periculoasă pentru consumul uman. Preparatele servite în acest restaurant londonez pot să depăşească 100 de lire sterline (122 euro).

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering (Essex), la vârsta de opt ani şi a făcut o pasiune pentru gătit.

În 2002, el a deschis restaurantul Fifteen în Londra şi fundaţia de caritate The Fifteen Foundation, care instruiește persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-şef.

Jamie Oliver mai deține alte trei restaurante Fifteen la Cornwall, Amsterdam şi Melbourne, iar de curând Jamie a deschis şi un lanţ de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc Jamie’s Italian.

Foto: Facebook

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.