Lovitură DURĂ pentru românii care muncesc în Anglia

Lovitură DURĂ pentru românii care muncesc în Anglia

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu este nici pe departe un subiect care trebuie neglijat și asta pentru că efectele se vor face resimțite în mai multe state central și est-europene ai căror cetățeni lucrează în Occident.

Oficialitățile din Marea Britanie vor să limiteze accesul europenilor la muncă, inclusiv a cetățenilor români. Aproape 3,7 milioane de cetăţeni din UE lucrează în prezent în Europa Occidentală, pe primele locuri fiind românii şi polonezii, potrivit datelor oficale oferite de Institutul austriac pentru Studii Economice Internaţionale (WIIW).

După ce majoritatea cetățenilor britanici s-au pronunțat pentru ieșirea ţării lor din Uniunea Europeană, în cadrul negocierilor privind condiţiile ieşirii din Uniunea Europeană, Marea Britanie va încerca să menţină accesul la piaţa unică europeană, însă prin limitarea accesului cetăţenilor europeni, inclusiv români, pe piaţa britanică a muncii.

Migraţia cetăţenilor din Europa Centrală şi de Est în scopul găsirii unor locuri de muncă s-a intensificat semnificativ în ultimii ani, notează cotidianul austriac Der Standard.

Cetăţenii din România şi Polonia par a fi cei mai mari beneficiari ai libertăţii de circulaţie la nivelul Uniunii Europene, 15% dintre români şi 6% dintre polonezi au locuri de muncă în state occidentale. Ţinând cont de aceste date, tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană este, în mod evident, una importantă pentru aceste ţări.

Loading...
 1. Der Standard habar nu au, ori sunt, din nou carcotasi in privinta romanilor. Polonezi se regasesc in proportie de 4.8 mil in Eu, iar romanii 3.2 mil, conform statisticilor date de catre ministerele de externe ale celor doua tari.
  Restul e cancan, de proasta calitate!

  Raspunde
 2. Propaganda proasta făcută anti eu ,cineva dorește sa strice treaba și cauta ăsta cu orice preț,toate căile .Din punctul meu de vedere nu englezii sunt problema,ci aceia ce au de pierdut în afacerile lor dacă treaba ar merge ca pana acum.așa zisa noa ordine mondiala se dorește de către puține persoane bine asezate,cu multa influenta cum ar fi francmasonii.când o tara se dezvolta nu m -ai face împrumuturi în băncile lor și astia acum cauta discordie intre națiuni pt ca s-a iște război care le sporesc afacerile bancare .ăsta este realitatea cruda care prostimea nu o înțelege ori nu o pricepe .anglia v-a avea soarta româniei.

  Raspunde
 3. Propaganda proasta făcută anti eu ,cineva dorește sa strice treaba și cauta ăsta cu orice preț,toate căile .Din punctul meu de vedere nu englezii sunt problema,ci aceia ce au de pierdut în afacerile lor dacă treaba ar merge ca pana acum.așa zisa noa ordine mondiala se dorește de către puține persoane bine asezate,cu multa influenta cum ar fi francmasonii.când o tara se dezvolta nu m -ai face împrumuturi în băncile lor și astia acum cauta discordie intre națiuni pt ca s-a iște război care le sporesc afacerile bancare .ăsta este realitatea cruda care prostimea nu o înțelege ori nu o pricepe .anglia v-a avea soarta româniei.

  Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.