ZECE SEMNE care îți spun că s-ar putea să ai CANCER și pe care le IGNORI

ZECE SEMNE care îți spun că s-ar putea să ai CANCER și pe care le IGNORI

Cancerul reprezintă una din principalele cauze de deces din lume. Depistată la timp această boală poate fi tratată, tocmai din acest motiv este indicat să acorzi atenție acestor zece semne care îți arată că s-ar putea să suferi de cancer.

Tusea sau răgușeala persistentă, care nu cedează nici după câteva luni, pot fi semnele unui cancer incipient. Este recomandată consultarea urgentă a unui medic mai ales dacă apare tusea cu sânge.

Un alt simptom, de multe ori ignorat, este legat de scaun. Schimbările în ceea ce privește frecvența, forma și apariția sângerărilor pot indica prezența cancerului de colon.

Același lucru este valabil și în ceea ce privește urinările.

Durerea inexplicabilă, apărută din senin, chiar dacă de cele mai multe ori nu este cauzată de cancer, trebuie monitorizată cu atenție. O durere acută în piept poate fi un simptom al cancerului pulmonar, iar o durere persistentă în abdomen poate fi cauzată de cancerul ovarian.

Unul din cele mai agresive tipuri de cancer, și anume cancerul de piele, poate fi depistat dintr-un stadiu incipient după schimbările de culoare, formă sau textură ale alunițelor.

De asemenea, o rană care nu se vindecă deloc timp de mai mult de trei săptămâni este un semnal de alarmă.

La femei, apariția sângerărilor în afara ciclului menstrual pot fi cauzate de cancerul de col uterin.

Scăderea bruscă și inexplicabilă în greutate, fără dietă sau sport, poate fi, de asemenea, cauzată de o tumoare.

O umflătură sau un nodul dureros nu trebuie ignorate niciodată, deoarece pot ascunde o boală gravă.

Cancerul de gât sau de esofag se manifestă inițial prin dificultăți la inghițire, care sunt de multe ori trecute cu vederea.

Sursa: womenshealthmag.com

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.