LUNA PLINĂ DE TEATRU vă invită, în această seară, în TILLSONBURG!

LUNA PLINĂ DE TEATRU vă invită, în această seară, în TILLSONBURG!

Teatrul Clasic Ioan Slavici din Arad dedică seara de joi, 15 ianuarie, spectacolului TILLSONBURG, de Malachy McKenna, în regia lui Jimmy Fay din Irlanda.

Regizorul irlandez pune în scenă povestea a doi tineri, ajunși la cules de tutun, într-un orăşel îndepărtat din Canada, în urma citirii unui anunţ dintr-un ziar. Cei doi par extraşi dintr-o uriaşă urnă imaginară, în care ar putea fi turnate, milioane de destine similare, aparent fără nimic care să le deosebească. Conflictul în care cei doi sunt implicaţi este completat de înfruntările cu „specific local” dintre Jon, stăpânul lanului de tutun şi indianul Pete, de la care a fost furat pământul, dar care, la rândul lui, i-a furat nevasta invadatorului. Lor li se adaugă un personaj pitoresc, Billy, muncitorul drogat, un fel de voce care spune adevărul, dovadă a faptului că, în zilele noastre, acesta nu mai stă în vin, ci în alte substanţe stimulatoare.

Performanţa spectacolului constă în capacitatea actorilor de a identifica nuanţele precise capabile să refacă structura relaţiilor umane şi conflictelor ce se declanşează între persoane silite să supravieţuiască, în condiţii extreme.

Un spectacol de viață lungă, ce a fost jucat inclusiv în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Actorii care ne vor conduce în acest TILLSONBURG sunt: Ovidiu Ghiniță (Jon), Andrei Elek, Alex Mărgineanu, Sorin Calotă (Billy) și Călin Stanciu (Pete).

Spectacolul este programat să înceapă la ora 19.00, în Sala Studio, iar prețul unui bilet este de 5 lei.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.