Lupta pompierilor cu incendiile de vegetație uscată, de domeniul absurdului

Lupta pompierilor cu incendiile de vegetație uscată, de domeniul absurdului

Pompierii arădeni au intervenit în ultimele 24 de ore la mai multe incendii, cea mai mare parte dintre acestea fiind incendii de vegetație uscată.

Lupta pompierilor cu incendiile de vegetație uscată este parcă de domeniul absurdului, nu sting bine un incendiu că din nou izbucnește un altul în aceeași zonă.

„Din păcate constatăm că se menține tendința de curățare a pășunilor și a miniștrilor prin incendiere, fapt ce duce la propagarea incendiilor la construcții sau la fondul forestier. Există zone in județ, Chisindia – Văsoaia – Păiușeni – Păulian, unde după stingerea incendiului și retragerea forțelor de intervenție în subunitate a doua zi in jurul prânzului din nou avem incendiu. Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență desfășoară controale în acestă zonă la composesoratele care dețin păduri iar subunitățile de interventie difuzează permanent mesaje de prevenire prin intermediul mijloacelor acustice ale autospecialelor.

Menționăm că legislația prevede tragerea la răspundere contravențională a celui care incendiază terenul și nu a proprietarului terenului. În cursul zilei de ieri s-a intervenit din nou în zona localităților Văsoaia – Păiușeni – Chisindia fiind cea de-a cincea intervenție în decurs de șapte zile”, precizează purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Tot în cursul zilei de marți forțele de intervenție ale tuturor subunităților au reușit lichidarea incendiului de pe fondul forestier de la Minișu de Sus. Pentru stingera focului, la fel ca și în prima zi, a fost constituită din ordinul inspectorului șef o grupare de forțe de la toate subunitățile.

În ultimele 24 de ore, ISU Arad a mai inetrvenit la stingerea unor incendii la un grajd dezafectat în localitatea Semlac, la o construcție modulară cu rol de birouri la balastiera Horia la un depozit de baloți paie în aer liber în localitatea Petriș și la o  anexă in localitatea Macea.

Foto/video: ISU Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.