MAE: UN ROMÂN, pe lista pasagerilor din AVIONUL PRĂBUȘIT în Ucraina

MAE: UN ROMÂN, pe lista pasagerilor din AVIONUL PRĂBUȘIT în Ucraina

Pe lista pasagerilor avionului aparţinând companiei Malaysian Airlines care s-a prăbuşit în estul Ucrainei se află şi numele unui român cu dublă cetăţenie, anunță Ministerul Afacerilor Externe, potrivit informaţiilor transmise până la acest moment de compania Malaysian Airlines.

„În completarea informării de presă transmisă în această dimineaţă cu privire la tragedia aviatică din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe informează că – urmare a verificărilor care continuă, în vederea stabilirii identităţii tuturor pasagerilor – i-au fost furnizate noi informaţii potrivit cărora pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăseşte un cetăţean care deţine dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenie română”.

Familia românului a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, și ele legătura cu familia, care a precizat că nu doreşte, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale.

Românul aflat în avion era student în anul II la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj și avea cetățenie româno-canadiană.

Vineri dimineaţă, Ministerul Afacerilor Externe anunţa că până la acel moment nu se confirma prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei aparţinând companiei Malaysia Airlines care s-a prăbuşit în estul Ucrainei.

Celula de criză de la nivelul Centralei MAE împreună cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev vor rămâne în legătură permanentă cu oficialităţile locale până la confirmarea listei finale a pasagerilor.

Foto: texty.org.ua

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.