Mai mari cu 40 la sută! Au EXPLODAT facturile la ÎNCĂLZIRE

Mai mari cu 40 la sută! Au EXPLODAT facturile la ÎNCĂLZIRE

Valoarea facturilor la încălzire pe luna ianuarie 2020 – primite de asociațiile de proprietari din Arad – sunt cu aproximativ 40% mai mari față de luna decembrie 2019, deși în ianuarie nu s-au înregistrat temperaturi mai scăzute decât în luna precedentă, se arată într-un comunicat de presă al Uniunii Locale a Asociațiilor Locative (ULAL) Arad.

„Așa cum CET Hidrocarburi Arad ne-a obișnuit, citirirea contoarelor în luna decembrie se face mult mai devreme.  Astfel că în valoarea facturii aferente lunii ianuarie este cuprinsă și diferența de consum a zilelor din decembrie. Dar, cine se mai gândește la consumator sau la bugetul familiilor? Doar natura i-a ajutat și în acest an pe arădeni, nicidecum cei pe care i-au trimis să le reprezinte interesele în Consiliul Local Municipal”, se menționează în comunicatul ULAL Arad.

„În Arad, timp de 14 ani, de când problema furnizării de caldură și apă caldă a fost atribuită administrației locale, politicienii arădeni nu au reușit în nici un mandat să soluționeze problema acestei utilități publice” și, în consecință, „s-au făcut de rușine și nu-și merită locul”, afirmă Dorina Lupșe, președintele ULAL Arad.

Aceasta a continuat pe același ton critic: „Nu putem ignora nici numirea și susținerea în funcții de conducere la CET Arad a unor directori care în ultimii ani au pierdut jumătate din abonați. Arădenii s-au săturat să plătească la nesfârșit o utilitate de proastă calitate la un preț foarte mare. Au fost nevoiți să-și găsească singuri soluția la problema încălzirii locuinței prin diverse metode. Între timp, s-au înființat și asociații de dezvoltare, care până în prezent în Arad nu au dezvoltat și modernizat nimic, ci doar au încasat cotizații și indemnizații din bugetele locale. Abordând subiectele CET, căldură, preț la gigacalorie, doar în anii electorali, clasa politica arădeană dă dovadă de disperare, pentru a atrage atenția electoratului în scopul rezervării unei porțiuni din marele ciolan. Chiar dacă problema CET-urilor din Arad este pe agenda unor politicieni arădeni, ea este abordată mai mult ca pe o campanie de imagine decât ca o reală preocupare pentru cei care i-au votat”.

În final, Dorina Lupșe a reamintit că serviciile pentru utilități publice au fost permanent în atenția ULAL Arad în dezbaterile publice la care Uninea a fost invitată, în discuțiile cu consilierii locali, cu parlamentarii și cu  responsabilii ANRSC, precum și în ședințele Consiliului Local Municipal.

Foto: Arhiva

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.