Mai multe avioane de luptă ale Moscovei au fost surprinse SURVOLÂND spațiul aerian din Occident

Mai multe avioane de luptă ale Moscovei au fost surprinse SURVOLÂND spațiul aerian din Occident

Mai multe avioane de luptă rusești au fost detectate zilele acestea în spaţiul aerian din Occident. Americanii au interceptat şase aparate de zbor rusești în apropierea spaţiului aerian al statului Alaska, iar avioanele canadiene au descoperit două bombardiere aparținând Moscovei ce se aflau în zona spaţiului aerian controlat de la Ottawa.

De asemenea, forţele militare suedeze au confirmat că două avioane de luptă ale Rusiei au pătruns în spaţiul lor aerien.

Potrivit unui oficial american, cei de la Washington cred că incidentele au avut legătură cu vizita preşedintelui ucrainean Petro Poroshenko, care miercuri s-a întâlnit cu oficialii canadieni, iar joi cu Barack Obama. Statele Unite au promis Ucrainei un ajutor de 46 de milioane de dolari pentru lupta cu militanţii proruși, informează CNN.

La rândul său, Ministerul de Externe suedez a confirmat că, miercuri, două aeronave ruse au invadat teritoriul aerian suedez pentru aproximativ 30 de secunde, potrivit The Local.

Ministrul de Externe Carl Bildt a descris zborurile ca reprezentând „cea mai serioasă incursiune aeriană a ruşilor din timpul mandatului meu ca ministru de Externe” și a cerut forţelor armate suedeze un raport complet asupra incidentului.

Foto: nydailynews.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.