Boala limbii albastre face victime: Jumătate de ţară AFECTATĂ, zeci de animale MOARTE!

Boala limbii albastre face victime: Jumătate de ţară AFECTATĂ, zeci de animale MOARTE!

Boala limbii albastre a fost diagnosticată la 757 de animale din 22 de judeţe, iar 132 de animale au murit, potrivit datelor publicate, vineri, de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Primul caz de „Boala limbii albastre” (Bluetongue) în România, a fost înregistrat în judeţul Buzău, în data de 22 august 2014.

Boala este produsă de un virus, afectează rumegătoarele şi se transmite doar prin înţepătura unor insecte hematofage şi nu prin contact direct între animale.

Nu există tratament specific, animalele pot trece prin boală şi se vindecă în 7-10 zile. Boala nu se transmite la om, prin contactul direct cu animalul bolnav. Laptele sau carnea provenite de la animalele bolnave nu constituie un pericol pentru sănătatea omului.

ANSVSA precizează că prevenirea bolii se face prin dezinsecţii periodice, pentru a distruge insectele hematofage care transmit boala. Proprietarii de animale au obligaţia să anunţe imediat medicul veterinar de apariţia unor semne de boală la animale, a cazurilor de moarte suspectă sau despre tăierile de necesitate.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.