Mai multe orașe din județul Arad ar urma să redevină comune! În plus, zeci de comune vor fi desființate

Mai multe orașe din județul Arad ar urma să redevină comune! În plus, zeci de comune vor fi desființate

Mai multe orașe din județul Arad ar putea redeveni comune, potrivit unui proiect de lege depus în Parlament. De asemenea, zeci de comune ar putea fi desființate, conform aceluiași proiect de lege.

Astfel, orașele care nu depășesc pragul de 10.000 de locuitori, adică Ineu, Curtici, Chișineu – Criș, Pâncota, Nădlac și Sebiș, ar urma să fie retrogradate la stadiul de comune. De asemenea, nu vor mai putea fi comune acele unități administrativ teritoriale care nu au o populație de cel puțin 5000 de locuitori.

Dacă șase orașe ar putea ajunge comune, există și o comună care ar urma să devină oraș: Este vorba despre Vladimirescu, care are o populație de 12772 de persoane.

Proiectul de lege vizează și reorganizarea județelor, care vor fi în număr de 12, Aradul urmând să facă parte din județul Banat.

De remarcat, că proiectul reorganizării administrativ – teritoriale a României este susținut și de Camera de Comerț şi Industrie a României (CCIR).

  1. Asta inseamna, pe cale de consecinta, desfiintarea Judecatoriilor (din Ineu, Chisineu Cris) si a Birourilor. de Cadastru din aceleasi orase. Asta asa, la prima vedere.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.