Mama ta a fumat în timpul sarcinii? Iată ce poţi păţi!

Mama ta a fumat în timpul sarcinii? Iată ce poţi păţi!

Fumatul în timpul sarcinii dăunează stării de sănătate a copilului. Printre pericolele deja ştiute se numără riscul de a veni pe lume cu o greutate foarte mică, riscul de astm, de diabet de tip 2 şi obezitate.

Și mai mult au de suferit fetele ale căror mame au fumat în timpul sarcinii. Astfel, bebelușii de sex feminin se nasc cu un risc mărit de a suferi de cancer uterin, endometrial sau mamar, atrag atenţia oamenii de ştiinţă, conform Reuters.

Fetele ale căror mame au fumat în timpul sarcinii intră mai repede la pubertate şi tocmai din această cauză pot ajunge să sufere de unul dintre aceste tipuri de cancer, arată un studiu recent realizat în Australia.

Potrivit cercetătorilor, riscul apariţiei bolii este mare dacă mama a fumat constant în timpul sarcinii, nu însă şi ocazional.

Cercetarea se adaugă deja numeroaselor studii care au scos în evidenţă în ultimii ani riscurile la care este expus copilul născut de o mamă fumătoare.

Prezentul studiu, publicat în jurnalul Human Reproduction, a fost realizat pe un eşantion de 1.500 de fete, monitorizate timp de mai mulţi ani.

Foto: thewestsidestory.net

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.