Managerul Filarmonicii, obligat să plătească DAUNE MORALE şi CHELTUIELI de JUDECATĂ

Managerul Filarmonicii, obligat să plătească DAUNE MORALE şi CHELTUIELI de JUDECATĂ

Doru Orban, managerul Filamonicii de Stat Arad, a fost obligat de instanță să plătească daune morale şi cheltuieli de judecată.

Hotărârea intsanței a fost dată publicității de sindicaliștii din Filarmonică.

„În urma abuzurilor repetate şi a practicilor abuzive ale conducerii filarmonicii, astăzi instanţă s-a pronunţat în dosarul 2284/108/2018. În acest dosar una din colegele noastre acuza comportamentul discreţionar şi nelegal al managerului Orban Doru şi a doamnei Gorceacova Natalia.
Prin decizia de astăzi reclamanta este repusă în drepturi, iar cei doi sunt obligaţi în solidar la plata daunelor morale şi a cheltuielilor de judecată. Menţionăm că această decizie este în prima instanţă.
Reamintim  pe această cale autorităţilor că se impune o verificare mai atentă a numeroaselor aspecte sesizate în legătură cu activitatea din filarmonica arădeană”, a declarat Mihai Dogaru,  preşedintele S.A.I.F.Arad.

Iată textul hotărârii judecătorești:

24.06.2019
Ora estimata: 09:00
Complet: LMAS2-2019
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţiile lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Gorceacova Natalia precum şi excepţia lipsei de interes invocată de pârâţii Orban Doru şi Gorceacova Natalia. Admite în parte acţiunile civile conexate şi modificate formulate de reclamanta Sînmărtinean Cristina în contradictoriu cu pârâta Filarmonica de Stat Arad şi Sînmărtinean Cristina împotriva pârâţilor Filarmonica de Stat Arad; Orban Doru, în calitate de director general – manager şi Gorceacova Natalia în calitate de şef partidă şi în consecinţă: Anulează decizia nr.434/11.10.2018 emisă de pârâta Filarmonica de Stat Arad privind aplicarea sancţiunii disciplinare „avertisment scris”. Obligă pârâta Filarmonica de Stat Arad să procedeze la repunerea în fapt a reclamantei în funcţia de solist instrumentist vioară cu reluarea atribuţiilor conform fişei postului. Obligă pârâţii Filarmonica de Stat Arad, Orban Doru şi Gorceacova Natalia la plata despăgubirilor reprezentând daune morale în cuantum de 10.000 lei. Respinge celelalte pretenţii. Obligă pârâţii la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în sumă de 4.500 lei reprezentând onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Arad. Pronunţată în şedinţa publică din 24.06.2019.
Document: Hotarâre  424/2019  24.06.2019
  1. Bine i-a făcut! Orban e un slugoi fălkist, cu nimic mai prejos decât Văcean sau alți directori puși politic în instituțiile arădene.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.