Marin Lupaș: Cetatea, CET-ul și Spitalul Matern priorități ale bugetului Aradului pe 2017

Marin Lupaș: Cetatea, CET-ul și Spitalul Matern priorități ale bugetului Aradului pe 2017

Consilierul local municipal Marin Lupaș cheamă la stabilirea clară a priorităților bugetare pentru anul 2017.

Consilierul independent consideră că trebuie demarate discuțiile pe marginea construcției bugetare înainte să se intre într-o criză de timp. „Să evităm situația în care bugetul este discutat și votat sub semnul urgenței, putem discuta de pe acum prioritățile Aradului. Din punctul meu de vedere, există trei subiecte prioritare: Cetatea, CET-ul și Spitalul Matern”, transmite Lupaș într-un comunicat de presă.

Acesta este de părere că lucrările din Gai asumate pentru Cetate trebuie demarate. „Este momentul să se aloce fonduri pentru amenajarea unității militare din Gai, pentru ca Primăria să își îndeplinească obligațiile asumate pentru preluarea Cetății. Pentru un oraș ca Aradul, nu trebuie să reprezinte o problemă majoră investiția din Gai, dar în ultimii ani a fost tergiversată și amânată. Cred că ajunge, este suficient, Cetatea este o prioritate enunțată de politicieni de aproximativ 20 de ani, trebuie să facem pași concreți pentru preluarea ei și pentru valorificarea unui obiectiv de patrimoniu al Aradului. Și în anii trecuți au fost alocate sume de bani, dar nu s-a lucrat efectiv, banii fiind mutați la alte capitole bugetare”, declară consilierul.

Problema investițiilor la CET „reprezintă o altă prioritate”. „Este nevoie de o strategie și de investiții care să oprească pierderile de la CET. Anul trecut, administrația locală a alocat peste 10 milioane de euro pentru a acoperi datorii, fără să elimine de fapt sursa pierderilor. Ce garanții avem că pe parcursul anului 2017 nu se vor acumula iar datorii și că nu va trebui plătită rapid o sumă mare? Este un exemplu de proastă administrație, trebuie să facem ceva concret. S-a irosit o sumă imensă de bani, cu care s-ar fi putut rezolva foarte multe probleme ale arădenilor”, atrage atenția Lupaș.

Potrivit consilierului, construirea unui nou Spital Matern este considerată „o prioritate de către toți”. „Deși construcția spitalului va fi realizată de Consiliul Județean, anul trecut în septembrie domnul primar Falcă anunța că Primăria Arad va aloca 10 milioane de euro pentru a sprijini construcția unității. A fost un moment rar de consens în spațiul public: Cred și eu că administrația locală trebuie să se asocieze la acest proiect, să pună umărul la construcția unui spital care va deservi comunitatea locală. Aștept încă din acest an alocări pentru demararea proiectării și realizării Spitalului Matern”, spune Marin Lupaș.

Consilierul independent sugerează ca toate cele trei priorități menționate să fie punctul de plecare al unor discuții mai largi pe marginea bugetului. „Sigur că mai avem și alte probleme presante în Arad, cum ar fi canalizarea deficitară, drumuri încă stricate, lipsa spațiilor verzi. Apoi, trebuie să vedem ce facem cu gazonul de la stadionul UTA, dar și cel de la Motorul; în ambele situații trebuie asigurate fonduri, chiar dacă doar ca măsură de siguranță, în caz că există tergiversări la București. Cred că un oraș ce se dorește puternic, cum este Aradul, își ia niște precauții și nu așteaptă de la alții să-i rezolve problemele din propria ogradă, mai ales într-o zonă simbolică cum este UTA și fotbalul. Dar toate acestea ar fi bine să le abordăm chibzuit și nu politicianist, cum am văzut în ultima vreme că este tendința. De aceea am chemat la construcția bugetului pe anul 2017”, se mai arată în comunicatul semnat de Marin Lupaș.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.