Marin Lupaș solicită municipalității să lase diversiunile și să se preocupe serios de achiziționarea terenului de la Tricoul Roșu

Marin Lupaș solicită municipalității să lase diversiunile și să se preocupe serios de achiziționarea terenului de la Tricoul Roșu

Consilierul municipal independent Marin Lupaș solicită urgentarea procedurilor în ceea ce privește achiziționare a terenului fostei fabrici Tricolu Roșu, pentru extinderea parcului de la Pădurice.

Consilierul municipal independent, Marin Lupaș, apreciază intenția Primăriei Municipiului Arad de a achiziționa terenul fostei fabrici Tricoul Roșu, pentru extinderea Parcului de la Lacul Pădurice, însă dorește de la administrație mai mult decât bune intenții, arată consilierul local într-un comunicat de presă.

„Intenția Primăriei este foarte bună și ideile bune le susțin. Este o șansă care trebuie valorificată. De asemenea, susțin amplasarea Monumentului Marii Uniri în viitorul parc. Dar acest proiect nu trebuie să rămână la stadiul de intenție și, mai ales, la stadiul de diversiune pentru a abate atenția de la alte teme. De aceea, solicit ca Primăria să demareze procedurile de achiziție: Mandatarea unor reprezentanți ai administrației locale să discute cu proprietarii, procedurile legale de stabilire a prețului și așa mai departe. Trebuie să realizăm concret acești pași pentru a vedea dacă Aradul poate sau nu să cumpere acest spațiu. Nu aș vrea ca acest proiect să fie invocat din când în când, pentru a deturna discuția de la alte probleme”, precizează Marin Lupaș.

„În ceea ce privește Piața Catedralei, sper că administrația locală rămâne consecventă proiectului de realizare a unei piațete, integrată în zona pietonală Parcul Reconcilierii – Piața Catedralei – Strada Mețianu – Piața Avram Iancu. Sper, de asemenea, că realizarea unui supermarket acolo este o glumă proastă: Este o zonă care trebuie redată pietonilor, nu aglomerată cu mașini. Acest proiect nu exclude piața, care poate fi reamenajată”, a mai declarat Marin Lupaș.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.