Masajul Hilot: descoperă o tehnică relaxantă și curativă

Masajul Hilot: descoperă o tehnică relaxantă și curativă

Vrei să afli totul despre masajul filipinez sau Hilot? Este o tehnică de masaj care îți oferă multe avantaje.

Există multe tipuri de masaje, unele indicate pentru o anumită parte a corpului sau cu un anumit scop. Există, printre altele, masaje spa recomandate pentru sportivi și masaje faciale. Există însă și tehnici milenare care își datorează numele locului în care au fost create, precum masajul californian sau thailandez. Cu toate acestea, există o tehnică care nu cu mult timp în urmă a devenit populară în saloanele de înfrumusețare și centrele de sănătate din întreaga lume, iar acesta este masajul filipinez sau Hilot.

Masajul Hilot este o parte esențială a culturii sănătății filipinezilor. Acesta a apărut în secolul V. Hilot înseamnă masaj, iar originile sale se află în medicina indigenă și este ideal pentru tratarea (împreună cu ierburi medicinale) fracturilor și a altor probleme ale mușchilor și oaselor. Însă aplicarea sa nu se limitează la aceste domenii, este folosit și pentru realizarea armoniei și echilibrului interior, precum și pentru tratarea altor tipuri de probleme de sănătate.

Cum este masajul Hilot

Specialiștii în masaj Hilot folosesc o metodă tactilă pentru a găsi rădăcina problemei, apoi decid ce tratament ar trebui să aplice pacientului. Inițial, sesiunea începea cu cântece din natură, un ritual pentru a invoca puteri de vindecare naturală (o practică care, la sosirea în Occident, s-a  pierdut), apoi cu efectuarea de masaje blânde cu ulei de nucă de cocos, frunze de banană, aromaterapie și băutură din plante.

Mișcările acestei tehnici de masaj ar trebui să fie lente și strategice, astfel încât cine le efectuează poate găsi blocaje de energie, fracturi și alte probleme musculare.

Modul de funcționare a uleiurilor și pregătirilor pentru masaj

Uleiul de nucă de cocos (ca și în alte tehnici) este utilizat pentru masarea și relaxarea mușchilor și nervilor, pe lângă reactivarea energiei interioare.

Frunzele de banană acționează ca antioxidanți și reînnoiesc pielea, adică această terapie are și efecte externe. De asemenea, sunt antiinflamatorii și analgezice, ideale pentru tratarea durerii și a altor disconforturi musculare și osoase.

În cele din urmă, preparatele pe bază de plante sunt utilizate în general pentru aromatizarea mediului și efectul lor depinde de planta folosită. Poate fi relaxant dacă se folosește mușețel, fie  răcoritor dacă se folosește mentă, de exemplu. În unele cazuri, băuturile pe bază de plante sunt, de asemenea, folosite pentru a calma durerea și a face tratamentul mai suportabil.

Stres

Acest masaj este indicat pentru a reduce stresul și pentru a vă ajuta să vă relaxați dacă aveți o viață ocupată, suprasolicitată și este utilizat pe scară largă la gravide sau femei care au născut recent, deoarece ajută la reducerea tensiunii generate de această nouă etapă a vieții.

Entorse

Nu numai că este folosit pentru a trata această problemă, ci servește și pentru problemele osoase, nervoase și articulare. Deși este un tratament oarecum dureros, rezultatele sunt de obicei destul de rapide și fără efecte negative (atât timp cât este efectuat corect).

Circulație

Orice tip de masaj activează circulația sângelui, diminuând crampele și reducând oboseala la extremități. Dar masajul filipinez iese în evidență dintre toate tipurile de masaje spa asiatice, deoarece ritmul său calm și lin îl face ideal pentru a îmbunătăți acest tip de probleme.

Dacă vreți să vă bucurați de beneficiile unui masaj Hilot, mergeți numaidecât la un centru spa Bucuresti și lăsați-vă pe mâna specialiștilor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.