Masterclass-uri susținute de Norma Fisher și Nelly Miricioiu la Filarmonica Arad

Masterclass-uri susținute de Norma Fisher și Nelly Miricioiu la Filarmonica Arad

Filarmonica Arad găzduiește în perioada 14 – 19 august Arad International Masterclasses.

Arad International Masterclasses este o nouă platformă dedicată cultivării talentului muzical și promovării excelenței artistice din întreaga lume. Concertul de inaugurare va fi susținut de apreciatul virtuoz Eduard Kunz.

Evenimentul va avea loc pe 13 august la ora 19, la prestigiosul Palatul Cultural din Arad, și se anunță a fi o seară de neuitat de muzică clasică. Această seară remarcabilă marchează începutul unei sărbători de o săptămână a muzicii și învățării. Intrarea la concert este gratuită.

Eduard Kunz, un virtuoz de renume internațional, a captivat publicul din întreaga lume cu talentul său excepțional și interpretările profunde ale capodoperelor clasice. Provenit dintr-o familie cu renume in muzica, Kunz și-a perfecționat abilitățile sub îndrumarea unora dintre cei mai buni pianiști, iar spectacolele sale continuă să primească apreciere și admirație pe scară largă atât din partea criticilor, cât și a pasionaților de muzică.

Concertul de deschidere promite a fi o experiență de neuitat, Eduard Kunz își va prezenta arta printr-un program divers, care cuprinde capodopere ale lui Lyadov, Rachmaninov, Bach, Brahms și Babajanian. Publicul poate aștepta cu nerăbdare să fie fermecat de interpretările expresive ale compozițiilor iconice care au rezistat timpului.

„Suntem încântați să-i urăm bun venit pe Eduard Kunz pe scena Arad International Masterclasses”, a declarat Elena Piccione, directorul Arad International Masterclasses. „Acest concert de deschidere dă tonul experiențelor muzicale de talie mondială pe care ne propunem să le aducem în Arad din întreaga lume. Este o onoare să găzduiesc un pianist atât de talentat, care întruchipează esența misiunii noastre de a cultiva și de a promova următoarea generație de muzicieni”.

În urma concertului de deschidere, Arad International Masterclasses va găzdui London Master Classes, un program apreciat internațional, în perioada 14 – 19 august. Pianista și pedagoga britanică Norma Fisher și renumita soprană britanică, de origine română, Nelly Miricioiu, se vor număra printre profesorii distinși care vor împărtăși înțelepciunea și expertiza lor studenților participanți.

Evenimentul de o săptămână, organizat de compania britanică Centrum – Education through Music, în colaborare cu Primaria Municipiului Arad, Filarmonica Arad, London Master Classes, Art In Conversation, Casa Pianului Jacques Faix, și Colegiul de Art Sabin Dragoi, promite o îmbogățire. experiență pentru toți participanții.

Culminând cu marea finală, concertul final din seara de 19 august va pune în valoare talentul excepțional al celor mai buni studenți de la masterclass-uri. Acest concert este o sărbătoare a muncii grele, a dăruirii și a creșterii muzicale realizate în timpul săptămânii de învățare intensivă.

Arad International Masterclasses este dedicat oferirii muzicienilor și entuziaștilor aspiranți o oportunitate unică de a învăța de la interpreți și educatori de talie mondială. Evenimentul își propune să îmbogățească peisajul cultural al regiunii prin promovarea muzicii clasice și cultivarea tinerilor talente din întreaga lume.

Concertul cu intrare gratuită este un gest de recunoștință față de sprijinul și încurajarea comunității de a face educația muzicală accesibilă tuturor. Cu toate acestea, locurile sunt limitate și încurajăm participanții să sosească devreme pentru a-și asigura locurile pentru această seară de neuitat de muzică clasică.

Foto deschidere: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.