Pălăriile – cum să le porți și ce să-ți alegi?

Pălăriile – cum să le porți și ce să-ți alegi?

În lumea modei circulă o vorbă foarte celebră, și anume cea legată de faptul că trendurile revin și că nu mor.

Ei bine, acest lucru ne-a fost demonstrat de foarte multe ori cu diferite piese. Haide să luăm două exemple pentru a înțelege. Primul din listă este denimul, care a făcut furori în a doua jumătate a secolului trecut pe continentul american. Fiecare om avea sau voia măcar un articol din denim. Probabil dacă s-ar fi putut să își pună denimul pe pereți, unii oameni ar fi făcut asta la cât de mult a fost iubit acest material. Și are toate motivele să fie așa. Este un material confortabil, arată foarte cool și unde mai pui că se potrivește la orice. La noi, această febră cu denimul a ajuns puțin mai târziu, în anii ‘90, când toată lumea voia să poarte o pereche de blugi. Evazați, mai lejeri sau foarte largi, fiecare variantă se lua în calcul. Și uite că suntem în secolul 21 și denimul a încept iarăși să apară la fiecare colț.

De data asta, un exemplu de piesă nemuritoare și care face ravagii de ceva mai multă vreme, comparativ cu denimul, sunt pălăriile pentru bărbați, dar și pălăriile pentru femei. Este cumva un accesoriu clasic care a rămas în inimile multor oameni timp de câteva secole. Pălăriile de bărbați sau de femei au reprezentat mereu un semn al statutului, al bunului gust, dar și al modernității. Ei bine, în zilele noastre nu s-au schimbat prea multe și pălăriile au rămas acele piese care emană eleganță și îți complimentează ținutele elegante și nu numai.

Dacă ai dat de acest articol în timp ce erai la plajă, într-o pauză de la muncă sau într-un loc în care soarele nu este deloc blând cu tine, atunci îți recomandăm să cauți cel mai apropiat loc cu umbră și să citești despre câteva tipuri de pălării care s-ar putea să ți se potrivească.

Ceva cu vibe exotic – Pălăria Panama

Acest tip de pălărie, după cum ți-ai dat seama, îți dă impresia de exotic încă din nume. Ei bine, da, așa e, această pălărie este una din paie, dar în ciuda numelui ei, ea își are originile în Ecuador. Această pălărie este una confecționată din paie și care o să te protejeze perfect de soare, iar pe lângă asta, o poți asorta de minune cu ținutele mai lejere, de vacanță. De exemplu, poți să o asortezi cu o pereche de espadrile sau cu o cămașă cu palmieri și o pereche de pantaloni din in.

Deja te vezi îmbrăcat sau îmbrăcată așa undeva la un bar de pe o plajă dintr-o țară cu un nume greu de pronunțat? Mai mult ca sigur. Însă, această pălărie bărbați sau pălărie pentru femei, pentru că da, este unisex, este potrivită mai mult în vacanță.

O pălărie all in one – pălăria Trilby

Inițial, această pălărie bărbați reprezenta eleganța în adevăratul sens al cuvântului. Oferea o notă extra și seducătoare oricărei ținute elegante, însă, cu timpul a ajuns să fie pălăria bună în orice situație. Această pălărie bărbați, dar și de femei este atât de versatilă, încât o poți purta atât iarna, cât și vara, indiferent dacă este rece sau cald.

The one and only – Fedora

Cum putem să vorbim despre pălării, fără să vorbim despre acest tip de pălărie? Fedora sau pălăria Borsalino, denumită așa în onoarea creatorului ei Giuseppe Borsalino, este încă o bijuterie din lumea modei care a pornit chiar din Italia. De ce iubește toată lumea această pălărie? Datorită marginilor largi și flexibile care pot fi îndoite și așezate după bunul plac. O asemenea pălărie nu se poartă chiar mereu, ci mai mult vara sau toamna, atât la ținutele casual, dar și cele urbane.

Acestea au fost doar câteva modele clasice de pălării de bărbați și pălării pentru femei pe care le poți integra cam în orice ținută. Fie ea casual, elegantă sau lejeră de vacanță, o pălărie nu strică.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.