UPDATE: Cine sunt polițiștii vizați! Direcţia Generală Anticorupţie a descins la Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere şi Înmatriculări

UPDATE: Cine sunt polițiștii vizați! Direcţia Generală Anticorupţie a descins la Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere şi Înmatriculări

Descindere, în această dimineață, în Atrium Mall!

Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad a efectuat un control la sediul Serviciului Public Comunitar Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule din Atrium Mall.

Potrivit primelor informații, sunt vizați examinatori care ar fi luat mită de la candidaţi pentru obţinerea permisului de conducere, dar și instructori ai unor școli de șoferi.

UPDATE: Cine sunt polițiștii vizați

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții MIRONESCU VASILICĂ-BOGDĂNEL – comisar șef de poliție, BEZERGHEANU DANIEL – comisar de poliție, GHERHEȘ IOAN – inspector principal de poliție și STOICA IONUȚ-TIBERIU – agent șef de poliție, la data faptelor și în prezent polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:
În perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru suspecți menționați anterior, în calitate de polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, ar fi pretins și primit de la mai mulți candidați la examenul de permis auto (prin intermediul unor instructori auto) sume de bani cuprinse între 200 și 400 de euro pentru a fi ajutați să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere.
În concret, candidații la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta față a autoturismului cu care se desfășura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a se da jos din autoturism, polițiștii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate și i-ar fi declarat admiși pe aceștia.
În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.
Suspecților li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”
, transmite Direcția Națională Anticorupție.

  1. Foarte bine, dar sa și facă curățenie, nu numai valuri în cana cu apă. E dezastru în Arad cu permisele, toți analfabeții funcționali sunt cu permise și ei nu știu nici semnele de circulație.

    Raspunde
  2. Tarziu. Jumatate dintre soferi sunt analfabeti si needucati. Cu ei ce facem?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.