Măsuri de ordine SPECIALE la meciul dintre UTA şi U Cluj! Suporterii arădeni şi clujeni s-au bătut în urmă cu câţiva ani

Măsuri de ordine SPECIALE la meciul dintre UTA şi U Cluj! Suporterii arădeni şi clujeni s-au bătut în urmă cu câţiva ani

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timişoara vor asigura, duminică, măsurile de ordine publică şi siguranţă a spectatorilor la meciul de fotbal de pe stadionul „Motorul” din Arad între echipele UTA și Universitatea Cluj, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei.

Misiunea jandarmilor timişoreni se desfăşoară în cooperare cu efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Măsurile de ordine şi siguranţă publică, în incinta stadionului şi la punctele de control acces sunt asigurate cu agenți ai societăţii de pază şi protecţie contractată de către organizator.

Accesul în stadion se va face începând cu ora 10. Se interzice desfacerea băuturilor alcoolice în toate societăţile comerciale (localuri de alimentaţie publică, baruri, restaurante, etc.) din zona complexului sportiv, începând cu ora 10 şi până la terminarea competiţiei sportive.

Jandarmii fac cunoscut faptul că este interzisă introducerea în stadion a băuturilor alcoolice, a materialelor pe bază de amestecuri pirotehnice ori a altor obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor. Este interzisă, de asemenea, afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, spectatorii trebuie să prezinte documentele de acces şi, după caz, documentele de identitate. Refuzul spectatorilor de a se legitima sau furnizarea de date incorecte despre identitatea lor se sancţionează contravenţional.

De remarcat, că în urmă cu câţiva ani ultraşii arădeni i-au urmărit pe cei clujeni după un meci la Arad şi i-au blocat într-o benzinărie la 30 de kilometri de municipiu, capturându-le steagurile brigăzilor, precum şi fularele şi alte materiale cu însemnele U Cluj (foto).

Iată ce a povestit, la momentul respectiv, pentru napocanews, unul dintre suporterii clujeni: „Au fost aproximativ 50 de băieţi foarte hotărâţi, înarmaţi cu bâte, bastoane telescopice şi lanţuri. Am văzut chiar un lanţ cu un lacăt în capăt. Au oprit în benzinărie şi ne-au atacat. Cei care au stat la bătaie au ieşit şifonaţi, dar au fost şi care au fugit. Ne-au luat fulare şi bannere…”

Deşi galeriile celor două echipe se simpatizau în trecut, relaţiile dintre ele s-au stricat în momentul în care suporterii Universităţii Cluj au fraternizat cu cei de la Timişoara.

Foto: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.