Trebuie să îți SCHIMBI permisul auto? Pregătește-te PSIHIC și înarmează-te cu MULȚI NERVI

Trebuie să îți SCHIMBI permisul auto? Pregătește-te PSIHIC și înarmează-te cu MULȚI NERVI

Știm că statul la coadă este, din păcate, sport național, dar când asta implică și zeci de oameni și o încăpere nearisită, parcă devine aproape imposibil de suportat.

Te trezești dimineața cu gândul că rezolvi rapid, doar este vorba de o procedură simplă. Ai toate actele pregătite, analizele medicale, buletinul, permisul vechi și copii după acestea, și mergi la Serviciul regim permise și înmatriculări din cadrul Galleria Mall. Te uiți la ceas, este 9 dimineața, deci ajungi la fix, deoarece ghișeul pentru preschimbarea permiselor de conducere are astăzi (vineri) program de la 9 la 14.

Ajungi acolo și SURPRIZĂ! Coadă formată din zeci de persoane, care se întinde până afară din încăpere, în „sala de așteptare”. Te întrebi ce se întâmplă, apoi îți dai seama că la aceeași coadă stau și cei care vor să-și reînnoiască permisul, și cei care vor să-l schimbe pe cel străin cu unul românesc, și cei care vor programare pentru examen. Încerci să te calmezi și îți spui „Lasă că poate se mișcă repede coada și scap într-o oră!”, ceea ce apoi se dovedește a fi total greșit.

Șirul uman avansează cu mare greutate, iar după câteva zeci de minute ajungi să stai la „coada principală”, adică în încăperea în care sunt și ghișeele. Acolo, haos. Unii așteaptă să intre la examenul pentru obținerea permisului auto (care e o a treia încăpere, cea cu ghișeele fiind de trecere), alți zeci stau pentru eliberarea documentelor. Căldură sufocantă, oameni transpirați, la mulți le este și rău, iar cei care nu au avut „inspirația” de a-și lua cu ei o sticlă de apă au avut cel mai mult de suferit. Nu am văzut să existe vreo fereastră, decât un geam mic, mai mult de decor, deoarece nu se putea deschide, la cum arăta.

Urmează câteva ore în care auzi de la „Yeeeeess!! L-am luat din prima!!!”, la „Nu vă băgați doamnă în față, nu vedeți unde începe coada?!”, până la înjurături și oftat.

Cei care au „scăpat” murmură un „Hai să plecăm dracu’ de aici că nu mai pot”.

De la ora 11 încolo, nebunia pare că se termină, cozile se scurtează, iar nervii se mai domolesc. Până și pe angajați se vede că sunt la capătul puterilor. La urma urmei, evident, nu este vina lor că situația e cum e.

Ce se poate învăța din această lecție, trăită de milioane de români la un moment dat în viața lor? Că nu întotdeauna te ajută să mergi cu „noaptea-n cap”, deoarece așa gândesc cei mai mulţi și atunci e cel mai mare puhoiul de oameni. O femeie spunea că de la 8 dimineața era deja înghesuială, deși ghișeele se deschid abia la 9. De asemenea, între 11,30 și 12 aglomerația s-a redus semnificativ, iar aerul a fost mai respirabil.

Așadar, dacă trebuie să vă schimbați permisul sau să vă programați la examen și nu vreți să ajungeți în pragul leșinului, mai bine dormiți câteva ore în plus dimineața și mergeți pe la prânz, sau încercați în altă zi a săptămânii… veți pleca acasă cu mai mulți neuroni intacți.

  1. „înarmează-te cu MULȚI NERVI”??? Poate cu multa rabdare.

    Raspunde
  2. Cetateanul este din nou victima sistemului ticalosit care pare sa nu se mai schimbe niciodata. Ma intreb oare cat mai tine bataia asta de joc ? Dupa ce dai jumatate din salar STATULUI , uite ce primesti in schimb. Si atunci sa mai fi patriot si sa iti iubesti tara ? Exact de asta suntem unde suntem. In curul civilizatiei….si unora vad ca le place

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.