AMENZI în valoare de 20.000 de lei, aplicate de ITM! Ce FIRME au fost VIZATE

AMENZI în valoare de 20.000 de lei, aplicate de ITM! Ce FIRME au fost VIZATE

Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad a desfășurat acțiuni de control privind respectarea prevederilor legale din domeniul securității și sănătății în muncă și al relațiilor de muncă la operatorii care efectuează transporturi rutiere de mărfuri periculoase.

În cadrul controalelor efectuate, s-a verificat modul în care angajatorii respectă legislația privitor la utilizarea echipamentelor de protecție, organizarea activității de securitate și sănătate în muncă, utilizarea și întreținerea echipamentelor de muncă, pregătirea și instruirea personalului precum și referitor la supravegherea stării de sănătate a salariaților. S-a urmărit, de asemenea, modul în care angajatorii respectă prevederile legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, informează ITM Arad.

Pe lângă controalele desfășurate la sediul operatorilor economici, s-au efectuat și controale în trafic, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier Timiş (I.S.C.T.R.).

În toate situațiile, inspectorii de muncă au dispus măsuri pentru intrarea în legalitate, aplicând sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 20.000 lei.

Având în vedere necesitatea asigurării securității și sănătății conducătorului auto, precum și datorită impactului social și a consecințelor care pot avea loc în cazul unui accident rutier în care sunt implicate autovehicule care efectuează transport rutier de mărfuri periculoase, acțiuni de acest tip se vor defășura și pe viitor, anunță reprezentanții ITM Arad într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.