MĂSURI IMPORTANTE luate de ministrul Sănătății, după TRAGEDIA lui Gabriel Cotabiţă

MĂSURI IMPORTANTE luate de ministrul Sănătății, după TRAGEDIA lui Gabriel Cotabiţă

Drama prin care trece Gabriel Cotabiță, în ultimele zile, ar putea provoca modificări importante în sistemul de sănătate din România. Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii, se gândeşte la o serie de măsuri care să vizeze sălile de fitness de la noi din țară. Ministrul spune că ia în calcul realizarea unui sistem de intervenţie de urgenţă pentru acestea.

Gabriel Cotabiţă se zbate între viaţă şi moarte pe un pat de la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce a suferit un stop cardio-respirator, vineri, în sala de sport a unui hotel din centrul Capitalei.

„În jurul unei săli de sport sau în apropiere de sala fitness trebuie să fie posibilitatea unor intervenţii medicale. Chiar vom investiga această posibilitate, dar trebuie făcut confrom normelor europene. Însă mai ţine foarte mult şi de noi. Grija pe care ne-o purtăm noi înşine nu poate să o poarte altcineva”, a declarat ministrul Sănătăţii.

În plus, Nicolae Bănicioiu dă şi un sfat celor care apelează la dietele drastice: „Eu aş sfătui pe cine vrea un regim să îşi ia un nutriţionist. Dietele drastice, cum înţeleg că a ţinut Gabriel Cotabişă nu înseamnă că sunt şi sănătoase pentru organism. Trebuie ţinut cont şi de vârstă, iar efortul trebuia dozat. Şi eu mi-aş dori să alerg ca la 15 ani, dar nu pot”, a adăugat Bănicioiu.

Foto: bzi.ro

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.