Medicii arădeni au acces la una dintre cele mai mari și importante platforme cu conținut medical

Medicii arădeni au acces la una dintre cele mai mari și importante platforme cu conținut medical

În cadrul unui parteneriat, pentru educație, încheiat între Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, medicii și medicii rezidenți din spitalul au acces, în mod gratuit, la una dintre cele mai mari și importante platforme cu conținut medical.

Este vorba despre Elsevier – Clinical Key care pune la dispoziția personalului medical mii de articole de specialitate, mii de volume și reviste medicale, inclusiv articole cu ultimele cercetări științifice din domeniul medicinei.

„Ne bucurăm că împreună cu Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad am putut oferi medicilor acces gratuit la platforma medicală, Clinical Key. Creată de către celebra editură Elsevier, Clinical Key reprezintă, în acest moment, cea mai puternică bază de date cu conținut medical full-text. Faptul că medicii vor avea acces la această platformă, direct din spital, este de un real folos deoarece, la un click distanță, au la dipoziție poate cea mai amplă și actualizată enciclopedie medicală”, a declarat prof.univ.dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

Pentru a se familiariza cu utilizarea platformei medicale, cele două instituții împreună cu reprezentanți ai Clinical Key au organizat recent, un training gratuit, pentru medici.

„Clinical Key este un motor de căutare, complex, destinat medicilor, iar prin intermediul său pot fi accesate peste 1.400 de pagini cu subiecte medicale clinice de actualitate, mai mult de 1.100 de cărți medicale și chirurgicale, jurnale de top (peste 650 de reviste), articole de revizuire clinică medicală și chirurgicală. Accesul gratuit este deosebit de important pentru personalul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad iar astăzi, medicii au fost instruiți cum să utilizeze această platformă”, a declarat dr. Mircea Onel, directorul medical al SCJU Arad.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.