Ai NEMULȚUMIRI cu privire la modul în care sunt cheltuiți BANII PUBLICI? Participă la DEZBATERE

Ai NEMULȚUMIRI cu privire la modul în care sunt cheltuiți BANII PUBLICI? Participă la DEZBATERE

Primăria Municipiului Arad anunţă organizarea unei dezbateri publice, luni, 20.01.2020 de la orele 1530, în sala „Regele Ferdinand” a Palatului Administrativ, având ca temă două proiecte de hotărâre privind bugetul local.

Mai exact, este vorba despre:

  1. Proiect de hotărâre privind repartizarea excedentului bugetar al municipiului Arad – iniţiativa primarului;
  2. Proiect de hotărâre privind adoptarea Bugetului General de Venituri si Cheltuieli al municipiului Arad pentru anul 2020 – iniţiativa primarului.

Cetăţenii sunt invitaţi să îşi exprime părerea cu privire la aceste proiecte. Toate recomandările formulate în cadrul dezbaterii vor fi înaintate Consiliului Local al Municipiului Arad.

Detalii despre investițiile și lucrările în care se vor aloca sumele din excedentul bugetar găsiți în acest articol anterior:

Aradul are un excedent bugetar URIAȘ! Pe ce vor fi cheltuiți BANII ARĂDENILOR

De asemenea, proiectul privind bugetul general de venituri și cheltuieli se poate studia aici: Buget General.

Bugetul General al Municipiului Arad pe anul 2020 este în sumă de 615.733 de mii de lei. Veniturile bugetului local sunt în cuantum de 502.176 de mii de lei.

La stabilirea cheltuielilor bugetare s-a avut în vedere asigurarea cu prioritate a fondurilor necesare pentru continuarea lucrărilor de investiții începute, precum și pentru derularea proiectelor de investiții din fonduri externe nerambursabile. În aceste condiții, s-a urmărit alocarea la un nivel strict necesar a cheltuielilor de funcționare pentru toți ordonatorii de credite ai bugetului local, în vederea asigurării funcționării instituțiilor de învățământ, cultură, asistență socială, cheltuieli privind întreținerea orașului, subvenționarea energiei termice și a transportului local în comun etc., se arată în proiect.

Proiectele de Hotărâre pot fi studiate la Serviciul Relaţii cu Publicul – camera 5 (Palatul Cenad) şi pe site-ul Primăriei Municipiului Arad la adresa www.primariaarad.ro (secțiunea Activități Normative-Proiecte de Hotărâri).

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0257/281850, interior 278.

Foto: arhivă

 

  1. Frectie galenica.
    Totul nu este altceva decat o simulare a transparentei decizionale. In realitate in Arad sunt foarte multe proiecte de hotarari care nu sunt puse la transparenta si din totalul de recomandari primite de autoritati au fost adoptate mai putin de 1% si si acelea au avut ca semnatari tot politcieni.
    In realitate veti avea doar tetru ieftin!
    Daca s-ar fi dorit o dezbatere reala s-ar fi promovat intr-un limbaj accesibil proiectul de buget astfel incat toata lumea sa stie despre ce este vorba si oricine sa poata sa faca propuneri.
    Nicio recomandare din cele peste 99% respinse nu a fost motivata de CLM Arad sau Primaria Arad.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.