Cât TRĂIESC arădenii din municipiu și din județ. Cât de RĂU stăm față de restul țării

Cât TRĂIESC arădenii din municipiu și din județ. Cât de RĂU stăm față de restul țării

Speranța de viață a arădenilor s-a modificat într-o oarecare măsură, în ultimii ani.

Progresul medicinei și condițiile mai bune de trai au dus la o creștere a speranței de viață în ultimii zeci de ani, iar diferențele dintre orașe și sate au devenit tot mai mici.

Astfel, potrivit datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică Arad, durata medie de viață pe întreg județul Arad este de 74,98 de ani.

În mediul urban, oamenii trăiesc aproximativ 76 de ani (75,72 potrivit DJS Arad), iar în mediul rural 74 de ani.

Unde se observă o diferență semnificativă, este între sexe. Femeile din orașele arădene trăiesc 78 de ani și jumătate, în medie, iar bărbații doar 73 de ani.

În mediul rural din județul Arad, femeile au o speranță medie de viață de 77 de ani și jumătate, iar bărbații de 71 de ani.

La nivel național, Aradul nu stă deloc bine. Suntem pe primele locuri la numărul deceselor cauzate de cancer, iar ca speranță de viață județul nostru se află pe locul 12… de la capăt, din numărul total de județe din țară, potrivit INS.

Românii din Vâlcea, București, Brașov și Sibiu trăiesc cel mai mult, 80, respectiv 78 și 77 de ani, fiind urmați de cei din Timiș, cu 76,71 de ani.

O speranță de viață mai mică decât Aradul o au județe precum Brăila, Vaslui, Olt, Teleorman, Bacău, Tulcea, pe ultimul loc fiind Satu Mare, cu o durată medie de viață de 73,79 de ani.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.