Ipocrizia liberală și disperarea PSD aruncă România în criză

Ipocrizia liberală și disperarea PSD aruncă România în criză

Nu cred, sincer, în demersul PNL de a forța revenirea la modalitatea alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Nu cred pentru simplul motiv că, alături de PSD, liberalii au cei mai mulți primari din România, adică armata aducătoare de voturi pentru cei cu funcții calde din Parlament, Guvern și întregul aparat de stat. Armată pe care nu-ți dorești să o superi, că nu-ți mai aduce voturi. Pentru că, în eventualitatea (fericită!) în care se va ajunge la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, foarte mulți dintre actualii edili-șefi ai municipiilor, orașelor și comunelor ar sfârși bătuți în turul al doilea și ar deschide drumul USR PLUS și a altor formațiuni spre conducerea administrațiilor locale. Ceea ce mastodonții din PNL și PSD nu-și doresc, desigur.

De aceea, cred că PNL joacă la cacealma, de fapt, în toată această poveste a alegerii primarilor în două tururi (când s-a pus problema în Parlament mulți liberali au lipsit, de ce oare?!). Așa cum au remarcat mulți, prin asumarea răspunderii pentru alegerile în două tururi PNL nu face decât să trezească uriașul tăcut PSD, care nu vrea să-și piardă din primari, provocându-l să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. La actuala configurație a Parlamentului moțiunea are toate șansele să treacă, ducând la ceea ce-și doresc cu adevărat liberalii și președintele Iohannis: Alegerile parlamentare anticipate, pentru acapararea și mai abitir a puterii în România. Că doar nu credeți că-i interesează alegerea primarilor în două tururi!

Astfel, ne alegem cu o criză politică și alegeri anticipate și rămânem cu alegerea primarilor într-un singur tur. Avantaj: PNL care-și va consolida poziția în Parlament și va rămâne și pe mai departe cu armata de primari aducătoare de voturi. Curat-murdar, nu-i așa?

P.S. Într-o Românie normală, PSD trebuia lăsat să-și ducă mandatul până la capăt. Iar PNL trebuia să-și facă curat în propria ogradă.

  1. nu e disperarea PSD e disperarea lui Iohannis

    Raspunde
  2. autorul are dreptate dar asta e politica. credeti ca altii nu ar fi procedat la fel?

    Raspunde
  3. PSD ESTE DISPERAT, FIINDCA A SOSIT CLIPA CAND TREBUIE SA DEA SOCOTEALA.

    Raspunde
  4. Din cate imi aduc aminte campania negativa impotriva PSD a inceput din cauza lipsei de transparenta si tot lipsa transparentei si a dezbaterilor au fost argumentele duse impotriva initiativelor legislative ale PSD in domeniul justitiei.
    Asumarea raspunderii este o precedura de forta care exclude dezbaterea astfel incat sa fie asigurate premizele democratice minimale pentru ca un act normativ sa se bucure un consens cat mai larg.
    In concluzie toate argumentele cu muie PSD sunt perfect valabile si in cazul muie PNL sau PDL (cine mai stie!?)

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.