Medicul psihiatru Delia Podea, plasată în AREST LA DOMICILIU

Medicul psihiatru Delia Podea, plasată în AREST LA DOMICILIU

Tribunalul Arad a decis, marți, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, în cazul fostei șefe a Secției de Psihiatrie a Spitalului Județean Arad, medicul psihiatru Delia Podea.

„Admite cererea formulată de inculpata Podea Delia Marina, arestată preventiv în Arestul I.P.J. Arad şi înlocuieşte măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26 iulie 2016, până la data de 24 august 2016, inclusiv. Organele de poliţie vor conduce inculpata la domiciliul acesteia. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatei obligaţia de a nu părăsi imobilul din municipiul Arad, fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a judecătorului în faţa căruia se află cauza”, se arată în soluţia pronunţată ieri de Tribunalul Arad.

Pe durata arestului la domiciliu, Delia Podea va trebui să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată, să nu comunice cu persoanele vătămate constituite părţi civile în cauză sau cu martorii descrişi în rechizitoriu, or cu foștii colegii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, colegii din cadrul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş din Arad”.

În cazul în care medicul psihiatru va încălca cu rea-credinţă obligaţiile care îi revin, instanţa poate înlocui măsura arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive.

Decizia Tribunalului Arad nu este definitivă.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.