Membrele trupei Pussy Riot luptă împotriva maltratărilor din închisorile rusești (VIDEO)

Membrele trupei Pussy Riot luptă împotriva maltratărilor din închisorile rusești (VIDEO)

Membrele trupei Pussy Riot luptă împotriva maltratărilor din închisorile rusești (VIDEO)

Membrele trupei punk ruse Pussy Riot au denunțat marți în fața Comisiei pentru libertăți civile din Parlamentul European tratamentul abuziv la care sunt supuși deținuții din penitenciarele ruse, informează ziarul spaniol ABC.

Nadejda Tolokonikova și Maria Aliohina, două dintre componentele trupei, au lansat o mișcare civică pentru a denunța sistemul penitenciar rus. Ele au descris ‘tehnici psihiatrice’ aplicate opozanților în închisorile rusești. Tinerele, care cunosc din proprie experiență aceste practici, au denunțat tratamentul degradant la care sunt supuși deținuții.

Mărturia celor două membre Pussy Riot a fost prezentată în cadrul unei audieri privind drepturile omului din Rusia și, în particular, situația din penitenciare, prilej cu care a luat cuvântul și activistul rus Oleg Orlov, distins cu premiul Saharov al Parlamentului European în 2009.

Potrivit Nadejdei Tolokonikova, în Rusia „sunt închiși manifestanți pașnici, cărora li se fac examinări psihiatrice și care apoi sunt izolați”. Cântăreața a subliniat că „a fi opozant în Rusia constituie ceva considerat a fi o tulburare psihică”.

Printre revendicările lor, Tolokonikova și Aliohina au cerut ca examinările psihiatrice să dispară și ca nimeni să nu ajungă în închisoare fără să fi avut parte înainte de un proces judiciar corect.

Tolokonikova a mărturisit că deținuții sunt înghesuiți în închisorile din țară, ea însăși ispășindu-și pedeapsa într-o celulă în care se aflau alte 40 de persoane.

Ea s-a referit și la regimul alimentar sărăcăcios și la lipsa serviciilor medicale în închisorile ruse, în timp ce Aliohina a povestit despre deținutele care sunt obligate să execute munci forțate la temperaturi de sub zero grade, îmbrăcate sumar.

Sursa: Agerpres/ Foto:pussy-riot.livejournal.com

  1. BICIUSCA CAZACEASCA 3 aprilie, 2014, 4:10 pm

    Sa vedeti voi dragalaselor si dulcelor fetite slave,ce o sa va faca voua cazacii de pre Don daca o sa va prinda…..iar apoi,puteti protesta!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.