Meszar – Bibarț: 1 – 0. Deocamdată…

Meszar – Bibarț: 1 – 0. Deocamdată…

Excluderea Suporter Club UTA din AFC UTA, la câteva ore de la apelul la rațiune făcut de primarul Călin Bibarț către cele două părți aflate în conflict, reprezintă o palmă dată de Alexandru Meszar edilului-șef al Aradului. Demonstrează că lui Meszar și celorlalți din AFC UTA nu le mai pasă de nimeni și de nimic, din moment ce și-au permis să-i dea cu flit inclusiv primarului care, atenție, asigură cea mai mare parte din finanțarea asociației care deține clubul fanion al Aradului.

Pentru că, Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură, varsă anual în contul asociației lui Meszar bani publici pentru susținerea brandului numărul unu al orașului: echipa de fotbal UTA Arad. Deși cu acești bani s-ar putea face altceva, la o adică (și există destule voci care susțin asta!). Mai mult decât atât, aceeași Municipalitate tocmai a cheltuit un purcoi de bani publici, din buzunarul tuturor arădenilor, pentru schimbarea gazonului arenei Francisc Neuman (plus alte lucrări, în subsidiar), totul pentru ca echipa emblemă a orașului să beneficieze de cele mai bune condiții.

Numai că, odată cu excluderea Suporter Club UTA din AFC UTA, echipa emblemă a orașului nu mai e a orașului. Clubul fanion al orașului nu mai e al orașului. E al familiei Meszar, în principal, și al altor câteva persoane care dispun de el după bunul plac, în folos propriu. Și atunci, întreb, dacă echipa nu mai e a noastră, de ce mai e ea susținută financiar din banii noștri? De ce o sumă mare de bani din bugetul local este dirijată spre o entitate asupra căreia planează mari semne de întrebare? Sunt întrebări pe care ar trebui să și le pună și primarul Călin Bibarț, și consilierii locali municipali, și Centrul Municipal de Cultură – prin care se alocă, efectiv, banii.

Ce va face primarul Călin Bibarț? Va accepta palma dată de Meszar? Va întoarce, eventual, și celălalt obraz, sau va pune piciorul în prag? Sunt întrebări la care numai el poate să răspundă.

  1. foarte bine spus cu specificatia ca e nevoie de transparenta la UTA sa se vada ce se intampla cu banii. daca e transparenta poate primaria sa sustina in continuare

    Raspunde
  2. Bibarț va face ce îi spune nevastă-sa să facă.

    Raspunde
  3. Depinde foarte mult ce scrie în contractul de sponzorizare sau cum s-o fi numit. Acela ar trebui făcut public fiin vorba de bani publici.

    Raspunde
  4. Bibart a declarat la radio ca meszar sa demisioneze daca pierde procesul cu suporterii

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.