METODĂ INEDITĂ de a obţine ENERGIE în oraşe, cu ajutorul bicicletei

METODĂ INEDITĂ de a obţine ENERGIE în oraşe, cu ajutorul bicicletei

Cercetătorii olandezi au înțeles că pentru a proteja planeta, energia viitorului trebuie să se bazeze pe resurse regenerabile, așa încât au găsit o metodă inedită prin care se poate obţine energie în oraşe.

Consorţiul SolaRoad a construit, alături de organizaţia olandeză TNO, o pistă de biciclete acoperită cu panouri solare. Aceasta va fi inaugurată în oraşul Krommenie, aflat la 25 de kilometri de capitala Olandei, Amsterdam.

Lungă de 70 de metri, pista de biciclete este făcută din plăci de beton, care au încorporate în ele panouri fotovoltaice. Ele sunt protejate de un strat de sticlă cu grosimea de aproximativ 2,5 centimetri, care poate susţine greutatea unui camion fără a se sparge.

Chiar dacă panourile nu sunt cele mai eficiente energetic, deoarece nu se pot orienta în funcţie de poziţia soarelui, totuși energia electrică provenită de la ele va fi de ajuns pentru a alimenta trei locuinţe, susțin inițiatorii proiectului.

Reprezentanții SolaRoad speră să extindă totul la o scară mult mai mare în viitor.

Astfel, energia solară va putea alimenta maşinile electrice, locuinţele şi alte dispozitive electronice care au nevoie de încărcare.

Un mare dezavantaj al tehnologiei este costul ei. Până acum, proiectul a costat 1,5 milioane de euro, finanţarea totală putând ajunge la 3 milioane de euro atunci când totul va fi finalizat.

Foto: foxnews.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.