Mihai Fifor: A fost lansat „Programul Național de Sprijin al Industriei Alimentare – INVESTALIM”

Mihai Fifor: A fost lansat „Programul Național de Sprijin al Industriei Alimentare – INVESTALIM”

„Patriotism economic și productivism, conceptele cheie care ghidează politica economică a guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu”, în temeiul acestora s-a lansat astăzi „Programul Național de Sprijin al Industriei Alimentare – INVESTALIM”, anunță președinte PSD Arad deputatul Mihai Fifor.

„600 de milioane de euro este suma care va fi alocată, în următorii trei ani, pentru susținerea investițiilor în noi unități de producție și/sau în modernizarea și dezvoltarea celor existente. Obiectivele strategice vizate sunt întărirea siguranței alimentare și reducerea deficitului comercial. Sprijinul statului se manifestă prin garanții de stat de până la 80% din valoarea creditelor angajate de investitor și dobânda subvenționată; Statul plătește componenta ROBOR a dobânzii și investitorul doar o marjă de 2%;

Sunt două forme de sprijin:

Schemă de ajutor de stat pentru înființarea sau dezvoltarea capacităților de producție din industria alimentară; creditul va fi acordat de bănci comerciale, dar nu mai mult de 50 de milioane de lei/beneficiar, pe o durată de maximum 10 ani.

Facilitarea accesului la finanțare pentru asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor făcute de beneficiarii eligibili; credit bancar, de maxim 30 de milioane de lei, pe maximum 5 ani.

Companiile care aplică la acest program trebuie să facă o investiție de cel puțin 500.000 de euro.”, precizează deputatul social-democrat arădean Mihai Fifor (foto).

Foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.