Mihai Fifor: Consilierii locali municipali arădeni, puși să adopte în pripă decizii VITALE pentru salubrizarea orașului

Mihai Fifor: Consilierii locali municipali arădeni, puși să adopte în pripă decizii VITALE pentru salubrizarea orașului

Senatorul social-democrat de Arad, Mihai Fifor, consideră că în această zi memorabilă de 21 decembrie când arădenii ieşeau în stradă pentru a dărâma regimul comunist, administraţia Falcă ar fi trebuit să acorde respectul cuvenit, nu să înghesuie pe ordinea de zi a unei şedinţe CLM  proiecte de hotărâre menite să acopere propria incompetenţă.

Iar asta în condiţiile în care consilierii municipali arădeni au fost convocați astăzi într-o ședință în care au fost puși să adopte în pripă decizii vitale pentru salubrizarea Aradului.

„Situația colectării selective a deșeurilor și ținta procentuală pe care trebuia să o atingă Aradul în acest an nu sunt necunoscute pentru ecchipa primarului Gheorghe Falcă. Cum nici penalitățile pe care arădenii riscă să le plătească din cauza faptului că nu va fi atinsă această țintă nu le sunt străine. Există o stație de selectare funcțională la Arad pe care Primăria nu a fost în stare să o dea în expolatare unui operator autorizat. În locul unei soluții fezabile, a pierdut timp, după o primă tentativă de a o băga pe gâtul aparatului tehnic al ADI-SIGD, care nu are competențele necesare. Abia acum, în 21 decembrie, a fost găsită soluția de avarie: Recons, firma Primăriei, cea care se ocupă de parcări, care administra o dată spațiul locativ din Arad și care de acum se va ocupa și de selectare de deșeuri. Numai că asta nu rezolvă problema pentru că Recons, așa cum se arată și în materialele supuse atenției consilierilor, nu are obiect de activitate în domeniu, lucru obligatoriu în momentul în care vor primi stația prin votul consilierilor și nici nu va putea aduce procentajul de selecție a deșeurilor, în câteva zile, la nivelul asumat. Dacă dorea o rezolvare, Gheorghe Falcă ar fi trebuit să facă mișcarea cu luni în urmă și abia după ce Recons își introducea în obiectul de activitate codul CAEN necesar”, a declarat senatorul PSD Mihai Fifor.

În afară de stația de colectare selectivă, consilierii locali au votat astăzi și un proiect privind mandatarea lui Gheorghe Falcă în Adunarea Generală a ADI-SIGD, unde se va aproba majorarea tarifului pentru salubrizare în Arad practicat de Retim.

„Modul în care aționează firma Retim este total nesatisfăcător și produce zilnic nemulțumiri în Arad. Acum aflăm că, deși se angajau la momentul semnării contractului să păstreze tariful pentru o perioadă de timp, cei de la Retim caută sprijin la primarul Falcă pentru a primi mai mulți bani de la arădeni. Gheorghe Falcă a uitat că nu doar că este membru al AGA la asociația ADI-SIGD, ca reprezentant al municipiului Arad. Este chiar membru în consiliul director, forul care, legal, conduce asociația și este răspunzător pentru performanțele acesteia. Votul de azi are doar rolul de a încerca să arunce răspunderea le umerii consilierilor pentru consecințele nefericite pentru arădeni pe care prestația firmei Retim le provoacă”, a mai declarat senaorul Mihai Fifor.

 

 

 

Loading...
  1. Fifor daca ai avea bun simt ,dar nu-i cazul la cei din PSD n-ar trebui sa iesi din casa.In afara de faptul ca ninti de ingheata apele. ce ai facut pentru ARAD? Policlinica CFR A PRELUAT-O armata. azi maine va fi populata de boschetari.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.