Mihai Fifor: „PNL a demis omul care investiga exporturile de lemn ale austriecilor de la Schweighofer”

Mihai Fifor: „PNL a demis omul care investiga exporturile de lemn ale austriecilor de la Schweighofer”

Mihai Fifor, senator al PSD Arad, susține că PNL a demis omul care investiga exporturile de lemn ale austriecilor de la Schweighofer.

Senatorul atrage atenția asupra faptului că investigația la adresa multinaționalei austriece Schweighofer este subminată de decizia guvernului Orban de a o demite pe șefa vămii Agigea, cea care a declanşat investigația respectivă.

„78 de containere cu 3000 de metri cubi de lemn sunt blocate în port, din cauza unor chestiuni suspecte din documentele de export al lemnului, sesizate de angajații vămii, dar în loc să încurajeze ancheta, cei de la PNL încearcă să o blocheze, prin decizia de a o demite pe șefa Vămii Agigea. Ce să mai înțeleagă funcționarii statului, din această decizie a liberalilor? Că nu e bine să te pui cu austriecii de la Schweighofer ? Că aplicarea legii în cazul celor de la Schweighofer duce la demitere sau concediere pentru funcționarul care comite o astfel de «abatere»? Este lucru bine știut că președintele Iohannis este considerat prieten al concernului Holzindustrie – Schweighofer. Iohannis și-a însușit argumentele concernului austriac pentru a critica și a cere reexaminarea Codul Silvic propus de PSD pentru a proteja pădurile țării – realitate sesizată şi consemnată chiar și de mass-media internațională, precum Deutsche Welle. PSD cere guvernului liberal să dea dovadă de transparența mult clamată și să explice de îndată de ce a fost demisă șefa vămii Agigea după începerea investigației la adresa Schweighofer? Este de neconceput ca un responsabil al statului român să fie sancționat, să sufere, doar pentru că-și face datoria și că nu închide ochii la nereguli, fie chiar și ale unora care sunt bine văzuți și au intrare la președintele țării“, declară Mihai Fifor, senator social-democrat arădean.

  1. FIFOR ITI VINE RANDUL SA DAI EXLICATII PENTRU STII TU CE.

    Raspunde
  2. Daca PSD ar fi vrut sa aduca lumina in problema foarte grava a defrisarilor ilegale putea sa o faca.
    PSD nu a facut nimic in acest sens.
    Si ca sa fim cinstiti nu va face nimic nici PNL.
    Motivul pasivitatii partidelor consta in aceea ca Schweighoffer, din 1 % din cat fura da jumi-juma si la PNL si la PSD ca sa aiba si gura lor ce sa mananca, prin campanii de prostit fraieri.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.